Sztrájk alatt szabad a buszsáv

Vágólapra másolva!
Egyre valószínűbb, hogy jövő kedden sztrájkba lépnek a BKV járművezetői, péntekig legalábbis nem sikerült megegyezniük a munkavállalóknak a céggel. A sztrájk mértéke még kérdéses, szó volt teljes leállásról is, most elégséges szolgáltatásnál tartunk, de mindenképpen komoly fennakadásra lehet számítani.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI

Ha lesz sztrájk, várhatóan sok busz marad a garázsban szeptember 4-én, kedden

A béremelésről szóló tárgyalások eddig eredménytelenek voltak, így nagy valószínűséggel lesz BKV-sztrájk szeptember 4-én, azaz jövő hét kedden, csak a mértéke nem ismert még. A munkavállalók korábban nulla százalékos, azaz teljes leállást is kilátásba helyeztek üzemkezdéstől délután egy óráig, pénteken engedtek valamennyit; a metrónál, a HÉV-nél és a fogaskerekűnél a járatok 20 százalékának indítását javasolja a szakszervezet, míg a buszok, trolibuszok és villamosok közül óránként egy közlekedne minden vonalon. A fővárosban a tömegközlekedés aránya 60 százalék az összforgalomhoz képest, sőt a Nagykörúton belüli részen ez akár 80 százalékos is lehet. Könnyen belátható, hogy egy kisebb leállás is komoly gondokat okozhat az amúgy is túlterhelt budapesti közlekedésben.

Fotó: MTI


Óránként egy járat indítását tervezik a szakszervezetek



Fotó: MTI


Nem lesz tiltott terület az autósoknak a buszsáv



Nem tudni, hány buszsofőr veszi fel a munkát, a BKV pénteki megegyezési javaslata szerint nem vetnék be a nagy felháborodás közepette toborzott buszvezetőket. Jobb is lenne, hiszen az alkalmi sofőröknek a szokottnál is nehezebb forgalmi helyzetekben kellene megállni a helyüket, kedden ugyanis az autósok is használhatják az egyébként védett buszsávokat, így még tovább nőhet a járatok menetideje.