Leveszi nevét autóiról a Jaguar

Vágólapra másolva!
A cég jövőbeli modelljei már a hagyományossá vált széles "Jaguar" felirat nélkül készülnek el, helyette mindössze a jól ismert ugró vadmacska embléma lesz látható autóikon.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Neki még szabad a név viselése

A cég jövőbeli modelljei már a hagyományossá vált széles "Jaguar" felirat nélkül készülnek el - jelentette be Ian Callum főtervező. Ezentúl a gyártó minden autóján csupán a jól ismert ugró vadmacska embléma lesz látható.

Callum magyarázata szerint a nemsokára megjelenő, a márka hagyományos járműtervezési filozófiájával szakító XF is csak azért tarthatta meg a feliratot, mert már így is annyira eltér az összes többi Jaguar modelltől, hogy az embereknek nehezére esett volna azonosítani. Az S-Type utódjának hátulján a márka emblematikus orrészének lapos változata is helyet kapott, mely egy-két év múlva egyedül fogja jelezni, milyen autót látunk éppen.

Még nem tudni, hogy az XF stílusbeli váltása után egy újabb hagyománnyal való felhagyás milyen visszhangra talál majd a márka hívei közt és azt sem, hogy mennyi presztízsveszteséggel járhat. Mindenesetre könnyen lehet, hogy az évente több száz millió dolláros veszteséget termelő Jaguar felesleges kockázatot vállal ezzel a döntéssel.