Negyedmillió Peugeot 307-est hívnak vissza

Vágólapra másolva!
A fékrendszert felügyelő különböző elektronikus berendezések nem megfelelő tömítése miatt rendelnek vissza a szakszervizekbe 240 ezer 307-est.
Vágólapra másolva!

A Peugeot világszerte közel negyedmillió, összesen 240 ezer 307-es modelljének visszahívására készül szeptember közepétől a blokkolásgátló (ABS) és az elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP) nem megfelelő tömítése miatt, amely rövidzárlatot okozhat - számolt be online kiadásában az Automobilwoche.

A német autós szaklap szerint a visszahívás a 2003-2006 között gyártott Peugeot 307-esekre vonatkozik és nem csupán a három-, és ötajtós modelleket érinti, hanem a kombi, illetve a CC, azaz a kabrió változatokat is. Peugeot németországi érdekeltségénél megerősítették a hírt, arról azonban nem nyilatkoztak, hogy mekkora lesz az akció költsége, s nem nevezték meg a hibás részegység beszállítóját sem.

Magyarország is érintett

A hazai importőr tájékoztatása szerint Magyarországon 17 325 autót érint a visszahívás. A tulajdonosak egyenként értesítik a visszarendelésről, amely egy kétórás beavatkozást jelent, ám az autót egy napig "kérik el", hogy ingyenesen átvizsgálják a többi részegységet is. A kényszerpihenő idejére csereautót biztosít a Peugeot.

Forrás: [origo]

Őt is visszavárják