Kémfotókon a Ferrari Dino utódja

Vágólapra másolva!
Bár a Ferrari sorozatosan cáfolta azokat az értesüléseket, hogy elkészítenék legendás belépőmodelljük, a Dino utódját, az autó álcázott változatát most egy tesztelés során sikerült lencsevégre kapni.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

A Ferrari sorozatosan cáfolta azokat az értesüléseket, hogy elkészítenék legendás belépőmodelljük, a Dino utódját. A világ leghíresebb tesztpályája, a Nordschleife környékén mégis sikerült egy álcázott változatot egy tesztelés során lencsevégre kapni.

A képek alapján a kocsi erősen emlékeztet egy sima 599-re, a jelenlévő fotósok szerint az autó sokkal halkabb volt, mint a Ferrari 620 lóerős zászlóshajója, de még a 483 lóerős F430-nál is csendesebben szólt a tesztpályán. A 2010-re várt autó a hatvanas-hetvenes évek legendás "olcsó" Ferrarijának utódja és a hírek szerint az autó a Maserati üzemeiben készül majd, mivel az ágaskodó lovas márka gyártókapacitása nem lenne elég egy ilyen nagy számban előállított kocsihoz. Szakértők szerint a körülbelül 100-110 ezer eurós áron piacra dobott Dinoból évente akár 4000 modell is elkelhet.

Az autóról egyelőre nagyon keveset tudni, az új Dino valószínűleg a Maserati 4,3 literes V8-asát kapja meg, ami körülbelül 400 lóerő leadására lesz képes. Később az Alfa 8C-ből ismert 4,7 literest is belekerülhet egy másik változatba, de ez még csak feltételezés. Az viszont biztosnak látszik, hogy először Coupe kiadásban jelenik meg, később terveznek spidert is. Hogy ez pontosan mikor lesz, még nem tudni, de ne lepődjünk meg, ha még az évtized vége előtt megérkezik a Ferrari szalonokba.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Forrás: [origo]Forrás: [origo]