Minden a Skoda Fabia Combiról

Vágólapra másolva!
A Skoda végre elárulta, hogy mekkora is a kombi Fabia csomagtartója. Az új változat először Frankfurtban lép a nyilvánosság elé.
Vágólapra másolva!

Hatalmas bravúrt hajtottak végre a Skoda mérnökei, mert az azonos padlólemez és a mindössze 7 mm-es hossznövekedés ellenére az új Fabia Combi csomagtartójának befogadóképességét 436-ról 480 literre növelték. Lehajtott hátsó ülésekkel tovább javul a helyzet, mert ilyenkor már 1460 literes a rakodótér, ami 235-el több az előd értékénél. A puttonyos Fabia ugyanazokkal a motorokkal lesz megvásárolható, mint a jelenlegi ötajtós változat.


Tehát az alapot az 1,2-es, 70 lóerős benzines jelenti, ezt követi a 85 lóerős 1,4-es. A legerősebb benzines a 105 lóerős 1,6-os, amit akár hatfokozatú automatikus váltóval is meg lehet vásárolni. Az 1,4-es turbódízelt 70 és 80 lóerővel kínálják, de a Fabia Combihoz valószínűleg a 105 lóerős, 1,9 literes TDI illik majd a legjobban. Kissé meglepő az autó piacra kerülése, mert a Roomsterrel már van egy praktikus, jól pakolható modellje a Skodának a kiskategóriában, ami ráadásul nagy részben Fabia-alkatrészekből épül fel. A Fabia Combi azoknak lehet jó választás, akik a hagyományos autóformát kedvelik, de mégsem akarnak lemondani a nagy csomagtartóról. Az autó értékesítése várhatóan 2008 elején kezdődik meg Magyarországon.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]