Felfrissült a Chevrolet Aveo

Vágólapra másolva!
A korábban Kalosként árusított ferdehátú kisautó átfogó modellfrissítésen esett keresztül. A Frankfurti Autószalonon bemutatkozó új Aveót könnyű lesz felismerni áttervezett orr-részéről.
Vágólapra másolva!

A teljesen átdolgozott Aveo legjellemzőbb részlete a hatalmas, kettéosztott hűtőrács, ami igen agresszív megjelenést kölcsönöz a koreai kisautónak. A nagy, domború, és látványos fényszórókat a lökhárító alsó részében elhelyezett ködlámpák egészítik ki. Még nincs fényképünk a hátsóról, de ott valószínűleg kisebb a változás a régihez képest, bár a lámpa állítólag kerekre változik. Lépcsőshátú rokonához hasonlóan az új ferdehátú is az Aveo nevet viseli majd szerte Európában - Magyarországon és a Közép-Európai régióban már eddig is ez volt a helyzet. Előbb az ötajtós Aveo kerül a márka-kereskedésekbe jövő áprilisban, majd néhány héttel később követi a háromajtós is.

Kétféle, átdolgozott benzinmotor közül lehet majd választani: az 1,2-es teljesítménye 72-ről 84 lóerőre nőtt, az 1,4-es, 16 szelepes pedig 94 helyett 98-at ad le, és már automatikus váltóval is rendelhető.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]