Michelisz duplázott az Euroringen

Vágólapra másolva!
Michelisz szinte hibátlan versenyzéssel duplázni tudott az Euroringen. Szombathoz hasonlóan ismét Vida János és Bárkovics Zoltán volt a két  legnagyobb vetélytársa, azonban Vida ezúttal nem hibázott, így második lett.
Vágólapra másolva!

Forrás: Gyűrű Attila

A Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa erőviszonyait az edzéseken alaposan összezavarta az eső. Tudni kell, hogy ez a kategória összesen egyféle gumit használ a versenyeken, a Pirelli semi-slickjét, amire mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy esőgumi, inkább a száraz körlüményekre van optimalizálva. Ennek megfelelően a cliosok számára jött a legrosszabbul az eső, de ez még semmi. A második vizes edzés ugyanis fokozatosan száradó pályán zajlott lett, így az élmenők alaposan hátraestek ezen az edzésen, míg Telek gábor fantasztikus idővel nyert.

A versenyre aztán felszáradt a pálya és helyre állt a rend, ismét a Michelisz, Vida, Bárkovics trió harcolt a dobogóért, amibe ezúttal Molnár Zoltán szeretett volna még beleszólni. Michelisz már az első felfutásban az élre lépett, sőt akkor különbséggel nyert, hogy igazán már nem kellett izgulnia. A tegnapi nagy vesztes Vida János jött be másodiknak, aki mögött viszont lőtávolban volt Bárkovics Zoltán.

Michelisz másodjára is a leggyorsabb lett, 5:15,820-as idővel az első helyen zárt. Vida ekkor már jobban megközelítette, és tegnapi balszerencsáje után ma megszerezte a második helyet. Bárkovics Zoltán pedig simán bejött harmadiknak. Molnár Zoltán 5:24,743-as idővel negyedikként ért célba, őt követte az ötödik helyen Telek Gábor és hatodik Vizin Tamás.

Renault Clio Kupa XI. futam hivatalos eredmény:
1. Michelisz Norbert (Zengő Motorsport Kft.) 5:15,820 perc
2. Vida János (Zengő Motorsport Kft.) 5:17,791 perc
3. Bárkovics Zoltán (Proex AMSE) 5:19,628 perc
4. Molnár Zoltán (GFS Racing Team) 5:21,743 perc
5. Telek Gábor (Zengő Motorsport Kft.) 5:22,908 perc
6. Vizin Tamás (Bajai AVSE) 5:28,462 perc

Michelisz Norbert: Már az első versenyfutam nagyon jól sikerült, éreztem, hogy az idő is jó lesz, és ez be is igazolódott. A többiek eléggé lemaradtak, így a második felfutáson nem kellett különösebb dolgot csinálnom, elég volt, hogy nem hibáztam.

Vida János: Igazából nem volt nagyon izgalmas verseny, elsőre nem mentem olyan jól, mert koszos volt előttem a pálya, amin kétszer is megcsúsztam, így másodikra csak egy biztonságit akartam menni. Gyakorlatilag semmi esemény nem volt, második lettem. Első helyre is lett volna esélyem, de mindkét felfutás számít, igaz a másodikon csak 2 másodperccel mentem rosszabbat, de az elsőn annyira lemaradtam, hogy behozhatatlan lett a hátrányom.

Bárkovics Zoltán: Harmadik lettem, de nem értem ezt a nagy időeredmény különbséget. Rossz kedvem van és mérges vagyok, nem tudjuk mi történhetett. Beszélgetünk a csapattal és megpróbáljuk megtalálni a hibát. Belülről teljesen jónak tűnt, amennyit hibáztam, annyit az ellenfelek is hibáznak. Első helyen kellett volna végeznem, hogy tudjak hozni a hátrányomon, ezért nem örülök a harmadik helynek.

( A cikkben szereplő Vida János az origo autós rovatának munkatársa.)