Vágólapra másolva!
A tegnapi kisebb baki után Kiss Norbert a második napon már nem hagyta elszállni vezetőt helyét, és megnyerte a SEAT Leon Szuperkupa euroringi második futamát. Wéber ezúttal a második, Hatvani a harmadik.
Vágólapra másolva!

Forrás: Duen

Kiss Norbert visszavágott Wéber Gábornak ezen a futamon, mindkét felfutást magabiztosan nyerte. Az elsőben már 1,7 másodpercet adott Wébernek, a másodikban már kevesebb volt a különbség közöttük, de kettejük közé másodiknak még Hatvani Bálint is befurakodott. Kiss és Wéber csatája tehát továbbra is kiélezett.

Hatvani Bálinté lett imígyen a bronz, Rácz István ma a negyedik helyet tudta magának bebiztosítani. Zengő Zoltán tegnaphoz képest egy hellyel előrerukkolt, már ötödik a sorban. Czollner Gyula most egy kicsit jobban szerepelt, a hatodik helyen zárta a futamot.

Seat Leon Szuperkupa X. futam hivatalos végeredmény:
1. Kiss Norbert (IMC Motorsport Egyesület) 4:54,010 perc
2. Wéber Gábor (Zengő Motorsport Kft.) 4:56,360 perc
3. Hatvani Bálint (Kecskeméti Motorsport) 4:57,414 perc
4. Rácz István (Procar Motorsport) 4:58,913 perc
5. Zengő Zoltán (Zengő Motorsport Kft.) 5:13,421 perc
6. Czollner Gyula (DHL Racing Team) 5:25,402 perc

Kiss Norbert: Az első versenyfutamon 1,7 másodperc előnyt sikerült szereznem, pont 2 tizeddel kevesebbet, mint amennyit tegnap sikerült a másodikban elrontanom. Nagyon örülök, mert nagyon hiányzott már ez a győzelem Parád és a tegnapi nap után.

Wéber Gábor: Az első futamon eldőlt a verseny, amikor a rajt után száraz pályán mentünk és két kanyarral később belefutottunk egy felhőbe, slick gumikon. Három-négy kanyaron keresztül szakadt az eső, pont annyira vizezte fel a pályát, hogy a slick gumi nem fogott rajta. Mindkét körben csúszkáltunk, tudtam, hogy az fog dönteni, melyikünk kockáztat többet, vergődik át gyorsabban. Arra figyeltem, hogy a pályán maradjak és ne kockáztassak annyit, hogy eldobjam az autót.

Hatvani Bálint: Az edzéseken mindig sikerült jól teljesítenem, de a futamokon sajnos nem jött úgy ki a lépés, kisebb hibákat követtem el, de azért a harmadik helynek is örülök, hiszen az összetettben is tartom a harmadik helyet.

Forrás: Gyűrű Attila