Szobi újra nyert a Suzukiknál

Vágólapra másolva!
Szobi Balázs a hegyiversenyeken rendszeresen jól szerepel a Suzuki Kupában, így senkit sem ért meglepetésként, hogy a hegynek éppen nem nevezhető Euroringen ő győzött az első versenynapon.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

A Suzuki Swift Kupában hatalmas harc folyik a bajnoki címért, amiben időnként beszáll egy-egy versenyző. Az utóbbi futamok tapasztalatai alapján az euroringi verseny előtt már elmondható volt, hogy Szobi Balázzsal komolyan kell számolni, hiszen a hegyi futamokon rendszeresen bizonyít.

Nem volt ez másképp most sem, hiszen a Dakar-ralin még kamionnal bizonyító Szobi egész nap magabiztos teljesítményt nyújtva simán nyerte az euroringi vízszintes hegyiverseny első versenynapját a Suzukiknál. Ő volt ez egyetlen, aki 2:49 alá be tudott menni, rajta kívül csak Pantl Péter tudott még bemenni 2:50 alá. Pantl ezzel és egy 50-es idővel a második lett, így továbbra is vezeti a bajnokságot, és ezzel még jobban megerősítette helyét. Ez azért mondható el, mert a bajnoki címért vele csatában álló Assenbrenner Tibor csak hatodik lett, több proexes csapattársa is megelőzte. A harmadik helyre például az ismét visszatérő Szelényi Alfréd ugrott be, míg a negyedik a Procar fiatalja, Csuti Viktor lett. Az ötödik helyezést a mezőny legfiatalabb versenyzője, a 15 éves Lendvai Pistike szerezte meg, a hatodik pedig a már emlegetett Asi.

Suzuki Swift Kupa IX. futam hivatalos eredmény:
1. Szobi Balázs (Zengő Motorsport Kft.) 5:38,734 perc
2. Pantl Péter (Zengő Motorsport Kft.) 5:40,558 perc
3. Szelényi Alfréd (Proex AMSE) 5:41,003 perc
4. Csuti Viktor (Procar Motorsport) 5:41,080 perc
5. Lendvai István (Proex AMSE) 5:41,151 perc
6. Assenbrenner Tibor (Proex AMSE) 5:41,668 perc


Pantl Péter: Változatos volt a mai nap, mert elég jó idővel kezdtem, és ez megmaradt a végére is. Ami kicsit bosszant, hogy az első futamhoz képest nem tudtam javulni, holnap ezen szeretnék változtatni. Az autó tökéletes volt, az én pontatlanságom miatt vannak benne tizedmásodpercek, amik a végére komoly különbséggé nőnek. Nem merek kockáztatni, mert a bajnokság szempontjából az a fontos, hogy pontokat szerezzek. Az első kör nagyon fontos, mert a hideg gumik miatt olyan sokat kaphatsz, amit a másodikban már nem lehet ledolgozni. Elég technikás pálya, nagyon pontosan kell itt vezetni.

Szobi Balázs: Sokat dolgoztam azon, hogy tudjam a pálya nyomvonalát, a féktávokat és ebben nagy segítségemre volt a Zengő Motorsport, többször voltunk tréningezni és a munka meghozta gyümölcsét.

Forrás: [origo]