Michelisz egyre jobban vezet a Clioknál

Vágólapra másolva!
A Clio Kupa euroringi versenyén Michelisz Norbert szerezte meg az első helyet, Bárkovics Zoltán és Telek Gábor előtt.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Az örkényi versenyen szoros versenyre lehetett számítani a Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa első három helyezettje - Michelisz, Vida, Bárkovics - között. Az edzéseken Vida lés Michelisz felváltva nyert, míg Bárkovics folyamatosan hozta a harmadik helyet.

Az első verseny "felfutásban" Michelisz Norbert csekély 3 tizedes előnyt szerzett Vida Jánoshoz képest, Bárkovics Zoltán pedig a harmadik helyről vágott neki a második körnek.

A második futás Vida számára szerencsétlenül alakult, ugyanis egy akadályoztatás miatt kisebb galiba alakult ki a boxutcában. Új időt kapott, ami egyértelműen előnyt jelentett volna neki, de erre a plusz két körre már nem volt elég benzin az autóban, így mégis rontott. Ezzel pedig csak a hatodik helyre tudott befutni.

Michelisz így az első helyen ért célba 5:15,7-es összesített idővel, Bárkovics lett a második 5:18,7-el, a harmadik hely pedig Telek Gáboré lett, 5:51,5-tel. Molnár Zoltán szerezte meg a negyedik helyet, Vizin Tamás pedig ötödik, míg Vida a hatodik helyre csúszott vissza.

Renault Clio Kupa X. futam hivatalos eredmény:
1. Michelisz Norbert (Zengő Motorsport Kft.) 5:15,719 perc
2. Bárkovics Zoltán (Proex AMSE) 5:18,767 perc
3. Telek Gábor (Zengő Motorsport Kft.) 5:21,501 perc
4. Molnár Zoltán (GFS Racing Team) 5:22,258 perc
5. Vizin Tamás (Bajai AVSE) 5:25,742 perc
6. Vida János (Zengő Motorsport Kft.) 5:26,265 perc


Michelisz Norbert: Vegyes élményeim vannak, mert elrajtoltam, kidobta az egyik fokozatot, utána ötbe kapcsoltam, vissza három, ezzel kis idő elúszott. Dekoncentrált lettem, elvittem a gyors részen a gumit, de szerencsére az autó nem sérült és viszonylag jó időt tudtam menni. Ezen a pályán nem szabad hibázni, mert utána nem tudod helyrehozni.

Bárkovics Zoltán: Úgy érzem rosszul sikerült a mai nap, nincs meg a sebességük, az autónak és nekem, nem találjuk. Úgy érzem szépen megcsináltam a kanyarokat, ahogy kell és mégsem lett jó az idő. Az edzéshez képest jelentősen javultam, de még nem az igaziak, mert a tavalyi időm 3 másodperccel jobb volt.

Forrás: [origo]

( A cikkben szereplő Vida János az origo autós rovatának munkatársa.)