Wéber sikere az Euroringen

Vágólapra másolva!
A SEAT Leon Szuperkupa élmezőnye az Euroringen sem hazudtolta meg önmagát. Kiss és Wéber parázs csatájába ezúttal beszállt Hatvani és Rácz is, de Wéber ismét nyert.  
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

A SEAT Leon Szuperkupa élmezőnye az Euroringen sem hazudtolta meg önmagát. Már a délelőtti időmérő edzéseken megkezdődött az erőfitogtatás, egyes versenyzők azonnal jó idővel indítottak, míg mások kezdetben inkább a biztosra mentek.

Hatvani Bálint mindkét edzésen alaposan elverte a teljes mezőnyt, a SEAT-osok legfiatalabbja bizony alaposan felborzolta a kedélyeket. Aztán eljött a verseny ideje, és az egykori gokartos, majd suzukis nem tudta megismételni kiváló teljesítményeit, igaz nem hibázott nagyot.

Kiss Norbert szenzációs 2:23.9-es idővel nyerte ez első futást, míg némi meglepetésre Rácz István lett a második. Wéber Gábor az első felfutáson csak a harmadik helyet tudta megszerezni, pár tizeddel Hatvani előtt, de másodszorra robbantott, és 2:24.0-ás idővel összetettben is az élre ugrott. Wéber mögött Rácz István kiegyensúlyozott teljesítménnyel végzett a második helyen, az összesített eredmény harmadik helyezettje pedig a másodikra hibázó Kiss Norbert lett. Az időmérők királya, Hatvani Bálint a negyedik helyen futott be, őt követte Brachna Dávid, a hatodik helyet pedig Zengő Zoltán szerezte meg.

Ezen a versenynapon még Czollner Gyula hívta fel magára a figyelmet, ugyanis az F1-es szakkommentátor igen látványos autózást mutatott be, többször is elhagyva a pályát. A nap végére azért összeállt a történet, igaz ezúttal ez csak a nyolcadik helyezésre volt elég.

Seat Leon Szuperkupa IX. futam hivatalos végeredmény:
1. Wéber Gábor (Zengő Motorsport Kft.) 4:49,121 perc
2. Rácz István (Procar Motorsport) 4:49,735 perc
3. Kiss Norbert (IMC Motorsport Egyesület) 4:49,774 perc
4. Hatvani Bálint (Kecskeméti Motorsport) 4:50,209 perc
5. Brachna Dávid (Warm Up) 4:55,650 perc
6. Zengő Zoltán (Zengő Motorsport Kft.) 4:58,463 perc


Wéber Gábor: Szerencsém volt, ez az a helyzet, amikor félig a cápa szájában van a kezed és kihúzod. Rácz Pistit szerettem volna megfogni a második helyért, mert tudtam, ha Norbi nem rontja el, akkor nem tudom megverni.

Zengő Zoltán: Valamilyen szinten lehet örülni az eredménynek, mert ilyen erős mezőnyben ötödiknek-hatodiknak lenni nem olyan rossz. Természetesen szeretnék előrébb végezni, és nem vagyok túlságosan boldog, hogy ötödik lettem. Leginkább az idő nem tetszik, mert úgy gondoltam 1-2 másodperccel jobbat kellett volna mennem.

Rácz István: Az autó már kezd összeállni, és lassan a pálya is. Kicsit bosszantó, hogy az első körben Wéber Gabi hibázott egy nagyobbat, a másodikban Kiss Norbi, én pedig mindkétszer nagyjából ugyanazt a teljesítményt nyújtottam, de második lettem, aminek természetesen örülök, mert így megint harmadik vagyok a bajnokságban. Év elején úgy gondoltam a szezon féltávjánál fel tudok kapaszkodni a dobogóra, ez sikerült és elégedettek lehetünk. Kicsit vérszemet kaptam, szeretnék még gyorsulni.

Czollner Gyula: Pályafutásom egyik gyöngyszeme volt ez a szombati nap, míg a többiek pályaversenyeztek, addig én raliversenyeztem egy pályaautóval. Ma mindenhol jártam, ami nem a pálya volt, azt gondolom, ez nem a legjobb az autónak és vissza kellene találnom az aszfaltra. Háromból háromszor megforogtam, úgy csúszott a hátulja.

Kiss Norbert: Az első futam jó volt, a másodikban megcsúsztam, ráadásul a második körben, amikor melegnek kellene lenniük a gumiknak. Ott ment el az első hely. Az ilyen eset ösztönöz, holnap megverem Gabit.

Forrás: [origo]