Jön a Fiat Bravo SUV

Vágólapra másolva!
2009-ben több új karosszériaváltozata is megjelenik majd a Fiat Bravónak. A bennfentesek szerint először a szabadidő-autó változat jelenik majd meg, amit később egy egyterű és egy kabrió követhet.
Vágólapra másolva!

A nagy reményekkel érkező crossover változatot a Fiat az Alfa Romeóval közösen készíti, ennek oka, hogy az Alfa kihozza majd az autó saját változatát is, aminek olyan riválisokkal kell majd szembenéznie, mint a nemsokára megjelenő VW Tiguan vagy az Audi Q5. A Fiat Bravo crossover nagy valószínűséggel első- és összkerékhajtással is megvehető lesz, méretben pedig akkorát nő az alapváltozathoz képest, hogy akár hét üléssel is forgalomba kerülhet.

Bár a kocsiról még egy hivatalos fotó sem látott napvilágot, valószínű, hogy nagyobb hasmagassággal, alsó védőburkolattal és hatalmas, fényezetlen műanyag lökhárítókkal rendelkezik majd. Hosszabb tengelytávjának és szélesebb nyomtávjának köszönhetően pedig sokkal tekintélyesebben fog kinézni, mint a kompakt alapváltozat.

Az új Bravo SUV a Fiat Miafiori üzemében készül el. Jelenleg itt készül a Multipla, de az üzem még a Bravo három változatának gyártásának megkezdésével sem működne teljes kapacitáson.