Újabb óriási visszahívás a Fordnál

Vágólapra másolva!
Az egyik legnagyobb amerikai autógyár 3,6 millió modelljét rendelte vissza, mert esetenként tűzet okozhat a sebességmérő egyik hibás kapcsolója. Európa kimarad a szórásból
Vágólapra másolva!

Európai gyártmányokat nem érint az amerikai Ford autógyár óriási, becslések szerint 3,6 millió autóra vonatkozó visszahívása. Az akcióra azért kerül sor, mert kiderült, hogy a sebességellenőrző berendezés kapcsolószerkezete túlhevülhet, ami füstölgést és tüzet is okozhat számos 1992 és 2004 között gyártott modell esetében.

A nevezett alkatrésznél már korábban is észleltek hibákat, tüzet is okozott a motortérben, és emiatt a Fordnak már korábban, tavaly és tavaly előtt volt egy mintegy 6,2 millió autóra vonatkozó visszahívási akciója.

A kapcsolók begyulladásra a Ford illetékesének közlése szerint igen kicsi az esély, de meg kell nyugtatniuk az aggodalmaskodó vásárlóikat. A visszahívás minden bizonnyal jelentős költségkihatással jár, ami a Ford amerikai részlegének rosszul jön, hiszen az idei második negyedévben közel 300 millió dolláros vesztesége volt.