Új Hyundai Coupé 2009-ben

Vágólapra másolva!
Egy teljesen új sportkocsira cseréli le az elsőkerék-meghajtású Coupét a Hyundai. A 2009-ben érkező autó a Genesis luxusautó után a második modell lesz a palettán, ami hátsókerék-maghajtást kap.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai autógyár egyik szóvivője az Automotive News-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a Hyundai egy Coupé-utódnak szánt, Genesis alapokon nyugvó kupé fejlesztésébe kezdett, mely körülbelül hat hónappal testvérmodellje után jelenne meg a piacon. Azóta már kémfotók is készültek a sportautójáról, de az erős álcázás miatt csak annyit lehet megállapítani, hogy a tengelytáv hosszú, a tető pedig igen alacsony lesz. Egyébként a Genesisben debütál a Hyundai új hátsókerék-meghajtású padlólemeze, mely a jövőben az új Coupén kívül a koreaiak több más modelljében is szerephez juthat.

Az új kupé a tengerentúli piacon közvetlen riválisa lehet az Infiniti G35-ösnek, erősebb változata pedig a Ford Mustanggal is ölre mehet. Műszaki adatairól eddig még semmi biztosat nem tudni, jelenleg csak annyi tűnik valószínűnek, hogy az alapváltozatban egy 215 lóerős, turbós négyhengeres dolgozik majd, a drágább változatokat viszont egy 3,8 literes, 280 lóerős V6-os hajtja majd. Ha igazak a pletykák, akkor a csúcsváltozatba a Genesis V8-as erőforrása költözhet, ami 300 lóerőnél is erősebb lesz. Az új Coupé valószínűleg a márciusi Genfi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]