Visszatérhet a DeLorean

Vágólapra másolva!
Újra kisszériás gyártásba kerülhet a "Vissza a jövőbe" filmtrilógiával kultikus státuszt elérő DeLorean DMC-12 sportautó.
Vágólapra másolva!

Bár ma is létezik egy DeLorean Motor Company nevű cég, de jelenleg csupán régi, használt DMC 12-esek felújításával foglalkozik. A Giugiaro tervezte észak-ír autóikonból 1981 és 1983 között összesen 9000 darabot gyártottak, melyből ma már mindössze 6500 van forgalomban. A legendás autó különlegességei közé tartoztak a felfelé nyíló szárnyas ajtók, az üvegszálas műanyagból készített monocoque váz, és a rá csavarozott, fényezetlen, rozsdamentes karosszéraelemek. Ma egy használt modell megvásárlása és felújítása nagyjából 25 ezer dollárba kerül, míg, ha eredeti alkatrészekből akarnánk, hogy összeszereljenek nekünk egyet, akkor már 42 500 dollárt kell kifizetni.

A hatalmas érdeklődés miatt a cég hamarosan új DMC 12-esek gyártásába kezdhet a raktáron lévő alkatrészekből, az autók minden bizonnyal félig összeszerelve, kit-carként kerülnének a piacra, mert ezekre az autókra Amerikában enyhébbek a szabályozások. Ez azonban nem biztos, hogy meggátolja azokat a rajongókat, akik úgy húsz éve várnak arra, hogy egy DMC 12-est vezethessenek. Az új DeLoreanok elkészítése legkorábban jövő tavasszal kezdődhet.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]