Elkészült a negyvenmilliomodik japán Mazda

Vágólapra másolva!
75 évvel és kilenc hónappal a gyártás megindítása után gördült le a futószalagról a Mazda negyvenmilliomodik, Japánban készült autója. A jubileumi modell egy Mazda2-es lett, mely a gyártó Hirosimához közeli, Ujina nevű üzemében készült el.
Vágólapra másolva!

Az ünnepségen részt vett Hisakazu Imaki vezérigazgató is, aki ígéretet tett arra, hogy a jövőben sem változtatnak autókészítési filozófiájukon, tehát továbbra is izgalmas és valódi vezetési élményt biztosító autókat fognak gyártani.

A Mazda 1931 októberében kezdett el járműveket gyártani, melyek közül az első darabok még háromkerekű teherszállítók voltak. Személygépkocsikat csak huszonkilenc évvel később, 1960-ban kezdtek el kiadni, az első ilyen jellegű járművük az R360 Coupe (lent, jobbra) elnevezésű kisautó volt. Az 1967-es Cosmo Sporttal a Mazda elkészítette a világ első kéttárcsás, forgódugattyús autóját, és ma is a japán gyártó az egyetlen, mely a Wankel technológiát alkalmazza. A Mazda az évek során olyan legendás autókkal örvendeztette meg a világot, mint az RX-7 és az MX-5 modellcsalád.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]