Kérdőjelek a Volvo jövője körül

Vágólapra másolva!
Egyre több a titkolózás és a találgatás a Volvo jövőjével kapcsolatban. Egyes források szerint a Ford rövid időn belül túlad a márkán, míg az amerikaiak teljes hírzárlatot rendeltek el.
Vágólapra másolva!

A legújabb lavinát a The London Times Online indította el, miután egyik cikkükben azt állították, hogy az Ford vezetői egy-két hete zajlott tanácskozáson megegyeztek a Volvo eladásáról. Névtelen informátoraik azonban nem sokkal később a New York Times-nak adott nyilatkozatukban közölték, hogy a megbeszélés nem kettő, hanem egy hete volt, ezzel megkérdőjelezve az egész történet hitelességét. Erre tett rá még egy lapáttal a Detroit News, amely két Ford szóvivőt kérdezett meg az ügyről. John Gardner tagadta, hogy bárkivel, bármilyen tárgyalások folynának, míg John Hoyt azt mondta, hogy bár egy hete tényleg volt igazgatósági ülés, de "semmit sem tud bármifajta megegyezésről".

Bár az amerikaiak egyszerre hallgatnak és tagadnak, egyre valószínűbb, hogy egy megfelelő ajánlat esetén túladnának a svéd márkán. Vételárként körülbelül 8 milliárd dollárra lehet számítani és az is valószínű, hogy ha a Ford valóban eladja a Volvót, a két gyártó közötti együttműködések a jövőben is életben maradnak. Az amerikaiak csak abban az esetben tarthatják meg a svéd céget, ha nagyon rövid időn belül sikerül kilábalniuk a régóta tartó gazdasági válságukból. Erre azonban jelenleg nincs túl sok esély.