Vágólapra másolva!
A BMW-k tuningolására szakosodott német cég, a Hartge meglepő bejelentést tett. Az 1-es BMW-ből olyan, LPG gázzal hajtott verziót építenek, ami 300 km/óránál is gyorsabban száguldhat.
Vágólapra másolva!

A V300+ néven elindított projekt kerekein belül az 1-es BMW-be egy cseppfolyósított propán-bután gázzal üzemelő V8-as motor kerül majd, melynek teljesítménye a cég tervei szerint eléri majd az 550 lóerőt. Így már nem csoda, hogy a legkisebb BMW végsebessége eléri a 300 km/órát. Ha sikerült megvalósítani a rekordkísérletet, akkor hivatalosan is a Hartge V300+ lesz a leggyorsabb, szériaautón alapuló, LGP gázzal üzemelő kocsi a világon. Az abszolút elsőséget azonban nem fogja megszerezni, mert 2004-ben egy szintén LPG gázzal üzemelő versenyautó, az IdéeVerte Compétition hitelesített körülmények között megfutotta a 315 km/órát.

A gázos 1-es kifejlesztésében a Saarbrückeni Műszaki Egyetem munkatársai is részt vesznek. A Hartge célja az a projekttel, hogy felhívja a közvélemény figyelmét erre az alternatív üzemanyagra, ami amellett, hogy olcsóbb a benzinnél, még jobban is ég el a hengerekben, ezért hozzávetőlegesen fele annyira szennyezi a környezetet, mint a benzin. A Hartge kínálatában egyébként a legerősebb, benzinnel működő 1-es BMW "csak" 450 lóerős.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]