Családbarát autóverseny a Hungaroringen

Vágólapra másolva!
A hétvégén lesz hazánk egyik legnagyobb autósport ünnepe, ugyanis a Hungaroringre látogat a World Series by Renault sorozat. Egy autóverseny, amely sokkal több annál. Nézőbarát programok, koncertek, tűzijáték, és mindezt ingyen.
Vágólapra másolva!

Nem kell már sokat aludni ahhoz, hogy az egyik legszínvonalasabb autóversenyre ki tudjunk látogatni. A World Series by Renault név bizonyára sokak számára nem mond semmit, pedig erre az autóversenyre érdemes odafigyelni. A Renaultnak elsősorban az volt a célja a sorozat kitalálásánál, hogy az autósportokat közelebb hozza az embereknek, és egy teljes körű szórakoztató programot biztosítsanak. Igazi családbarát rendezvény ez, hiszen minden korosztály számára kitaláltak valami érdekes programot. Lesznek a gyerekeknek játszóházak, ugrálóvár, bohócok, körhinták, vagy éppen modellautós bemutató. A nagyobbaknak szimulátorok, bemutatók, kerékcsere bajnokság, koncertek, tűzijáték, történelmi versenyautók, és vezetéstechnikai képzés is.

Természetesen a versenypályán is lesz mit nézni, hiszen itt lesz a sorozat csúcs sorozata a WSR 3.5, amelyben olyan nevek versenyeznek, mint Sebastian Vettel. Emellett a kisebb Formula Renault 2.0 pilótái is megküzdenek egymással, sőt itt lesz a híres Megane Trophy. Magyar részről a Renault Clio Kupa képviseli ezen a hétvégén a gyorsasági bajnokságot, hiszen ez lesz a nemzetközi versenysorozat betétfutama.

Forrás: [origo]

A teljes Formula-1-es boksz és szervizcsapat is kiköltözik, és rendszeresen bemutatók zajlanak majd a pályán is. Ennek az az érdekessége, hogy egy valódi Formula-1-es autó körözni is fog a pályán, amit egyetlen ex-Formula-1-es pilótánk Baumgartner Zsolt vezet majd. Emellett a történelmi versenyautók felvonulása is várható.



A World Series by Renault rendezvényre ingyenes belépőjegyek június 15-étől a Renault valamennyi magyarországi márkakereskedésében megtalálhatók, de nem csak itt lehet jegyet szerezni. A sorozat honlapjáról is lehet tölteni ilyen jegyeket, de aki kilátogat a versenyre, ott is kaphat egy igénylőlapot, melynek kitöltése után ugyanúgy ingyen bemehet a rendezvényre.

Belépőt az internetes oldalon a jegy letöltésével és kinyomtatásával is szerezhetnek, az eseményről bővebben a worldseriesbyrenault.hu oldalon olvashatnak.

Forrás: [origo]