Még többet a Suzuki Splashről

Vágólapra másolva!
A szeptemberi Frankfurti Autószalonon lebbentik le a fátylat a Suzuki új városi autójáról, a Splashről. A járműből évente 60 000 készül majd a gyártó esztergomi üzemében.
Vágólapra másolva!

A szeptemberi Frankfurti Autószalonon mutatkozik be a Suzuki új kisautója, a Splash. Az új modell elvileg a Wagon R utódja lesz, de valójában jóval nagyobb annál. Pont ezért, valamint a divatos megjelenés miatt a Suzuki nagyon nagy sikerre számít, a járműből évente 60 000 készül majd a gyártó esztergomi üzemében.

A kisautó megjelenésekor háromféle motorral, két Suzuki-féle benzines és egy Fiat által készített dízel hajtóművel lesz kapható. Ez utóbbi egy 1,3 literes közös nyomócsöves 74 lóerős gázolajzabáló lesz, míg a benzines változatok közül az egyikben egy háromhengeres 1,0 literes 64 lóerős, a másikban pedig egy négyhengeres 1,2 literes 85 lóerős motor dolgozik. Mindhárom változathoz ötfokozatú manuális váltó jár, de az 1,2 literes egy négyfokozatú automatával is elérhető lesz.

Forrás: [origo]

A Splash alacsony fogyasztása mellett biztonságosságával is kitűnhet a tömegből. Az autóban található ABS, ESP, fék-asszisztens, elektronikus fékerő-elosztó, valamint hat légzsák és az első ülésekhez övfeszítő is jár. A Splash és annak testvérautója, az Opel Agila 3,72 méteres hosszával nagyobbnak számít egy Swiftnél, 30 mm-el rövidebb tengelytávjuknak köszönhetően azonban könnyebb lehet velük a városi manőverezés.

Forrás: [origo]