Kémfotókon az Alfa 159 GTA

Vágólapra másolva!
Az Alfa Romeo már elég régen piacra dobta az új 159-est, de a legendás GTA sportmodellről eddig semmit sem lehetett hallani. Most sikerült lencsevégre kapni egy prototípust.
Vágólapra másolva!

Az Alfa Romeo mindig nagyon nagy figyelmet fektet a sportautóira, hiszen az olasz modellekről elsősorban a kivételes forma és a dinamizmus jut eszébe egy átlagembernek. Ehhez képest az Alfa sportos kínálata mostanában nem túl erős. Ugyan létezik a gyönyörű GT Coupé és a Brera, de egyik limuzinok terén elmaradt a GTA irányzat. Nem sokáig.

Ügyes lesifotósok ugyanis már lekapták a 159-es csúcsváltozatának prototípusát, amelyet az olaszok már a közutakon tesztelnek. A 159 GTA az 56-os örökébe kíván lépni, azzal a különbséggel, hogy ez még többet nyújtana. A hírek szerint a motor megmaradna a mostani legnagyobb, vagyis a V6-os 3,2 literes, azonban nem 260 lóerővel, hanem már 300-zal. Ehhez a motorhoz a gyár minden esetben Q4 összkerékhajtási rendszert kapcsol, amely valószínűleg a GTA-ban is megmaradna. A hatfokozatú váltó természetes, mint ahogy az is, hogy nem csak a motorhoz nyúlnak. A jóval nagyobb fékek miatt az autót 19 collos kerekkel szerelik, a futómű pedig még sportosabb és keményebb lesz. Ha a tesztelések során minden jól alakul, akkor a modell még idén bemutatkozhat.

Forrás: [origo]