Újabb kínai partner a PSA-nál

Vágólapra másolva!
A Peugeot-t és Citroënt birtokló PSA a kínai Hafei személyében új ázsiai partnerre talált. Az első közös fejlesztés egy kisméretű városi autó lehet.
Vágólapra másolva!

Újabb partneri viszony kezd kibontakozni a PSA környékén, ugyanis franciák egy új ásziai, egészen pontosan kínai partnert vonnak be a fejlesztő munkájukba. Jelenleg a PSA és a Hafei az autók elkészítésének gazdaságosságát elemző tanulmány elkészítésében állapodott meg. A kínai piacra készülő kisautók fejlesztésben mindketten fele-fele arányban vennének részt, a modellek legyártása pedig a Hafei shenzheni üzemében történne.

Jelenleg nincs a tervek közt a kocsik Európába való exportálása, de ha a járművek elég sikeresnek bizonyulnak, könnyen lehet, hogy újabb kínai autókkal gazdagodik az öreg kontinens modellkínálata. A PSA a jövőben különböző furgonok és kisbuszok távol-keleti fejlesztésébe is belekezdhet, növekvő ázsiai jelenlétük pedig igencsak hasznos financiális hátteret biztosíthat az egyre keményebb európai piaccal szemben.

A PSA-nak már van egy kínai partnere az ország harmadik legnagyobb autógyártója, a Dongfeng Motors személyében. A Dongfeng, mely többek közt a Peugeot 206 és 307, valamint a Citroën C2, C4 és a Xsara Picasso ázsiai változatait készíti, tavaly 201 300 modellt adott el, míg 2007 első öt hónapjában 87 100 autót sikerült értékesíteniük.