Szobi Balázs parádézott a Suzuki Swift Kupában

Vágólapra másolva!
Amióta elindult a Suzuki Swift Kupában, azóta Szobi Balázs egyre feljebb lépked a ranglétrán. A Mátrai Hegyiversenyen már fel is jutott a csúcsra, igaz csak szombaton. Vasárnap Assenbrenner Tibor nyert.
Vágólapra másolva!

A Suzuki Swift Kupában is egy kicsit megkavarodott minden. Ebben a mezőnyben hatalmas csata dúl az éllovasok között, elég csak végig venni, hogy eddig kik nyertek futamot. Assenbrenner Tibor hatalmas léptekkel üldözi a listavezető Pantl Pétert, míg a bajnoki címre év elején még pályázó Szelényi Alfréd meg sem jelent a 31. Mátrai Hegyiversenyen.

A szombati nap mégsem róluk szólt, sokkal inkább a parádézó Szobi Balázsról, aki mindenféle időjárási körülmány között helyt állt. Nyert esőben, nyert szárazon, megnyerte az első versenyfelfutást esőben, és végül a versenyt is hozta az elején vizes, a végén száraz pályán. A második helyre Asi tudott fellépni, míg az első felfutás alapján még csak ötödik Pantl a végére mentett egy harmadik helyet.

Forrás: [origo]

Suzuki Swift Kupa VII. futam ideiglenes eredmény:
1. Szobi Balázs (Zengő Motorsport Kft.) 6:58,836 perc
2. Assenbrenner Tibor (Proex AMSE) 7:01,76 perc
3. Pantl Péter (Zengő Motorsport Kft.) 7:05,004 perc
4. Lendvai István (Proex AMSE) 7:07,026 perc
5. Farkas László (BMW Team Hungary) 7:07,533 perc
6. Csuti Viktor (Procar Motorsport) 7:14,863 perc

Szobi Balázs: Négyből négy felfutáson - két edzés, két verseny - első lettem, ezt nem vártam. Remélem, a holnapi nap is ilyen sikeres lesz. Csapattársam, Michelisz Norbi segített a pálya nyomvonalát megtanulni, a siker az övé is, és a csapaté is, mert nagyon sokat készültünk erre a futamra.

Pantl Péter: Egyáltalán nem találtam el a pálya ritmusát annak ellenére, hogy már ötödik éve versenyzem itt Parádsasváron. Nagyon szeretem ezt a pályát, de ma teljesen indiszponált voltam. Már az edzésen rosszakat mentem, és ez az első felfutáson sem változott. Ötödikként fordultam a második körre, és ebből lett egy harmadik hely, a lehető legtöbbet mentettem meg, ebben az esőnek is nagy szerepe volt. Szerettem volna Asi előtt végezni, a bajnokság szempontjából fontos lett volna, de nem vagyok elégedetlen. Meglátjuk, mi lesz holnap, megpróbálom összeszedni magam.

Assenbrenner Tibor: Arra számítottam, hogy fent is vizes a pálya, de száraz volt. Örülök a második helynek, mert Pantl Pétert megvertem. Szobi Balázs első helyének is nagyon örülök, ügyesen ment az esőben. Jó verseny volt. Nem számítottam rá, hogy ilyen jól megy az autó, esőben. Most mentem először ezen a pályán Suzukival, és esőben is, elégedett vagyok a második hellyel. Azért holnap megcélozom az elsőt!