Wéber Gábor tarolt a SEAT-osoknál

Vágólapra másolva!
A 31. Mátrai Hegyiversenyre Wéber Gábor alaposan összekapta magát, esélyt sem adott a SEAT Leon Szuperkupa többi indulójának arra, hogy megszorítsák. Ismét nyílt a bajnoki csata.
Vágólapra másolva!

A SEAT Leon Szuperkupa első versenynapján ismét megtört a jég, Wéber Gábor újra megverte a bajnoki éllovas Kiss Norbertet. Már az időmérő edzéseken látszott, hogy Wéber nagyon keményen nyomja, miközben Kiss nem találta az ütemet. Az első versenyfelfutáson aztán Wéber hatalmas időt autózott, összetörve ezzel mindenki önbizalmát. A második Brachna Dávid is csaknem 1,7 másodpercet kapott, míg Kiss Norbert további egyre volt az éllovastól. A másodikra felfutásra aztán megjött a rossz idő, felemás tapadású pályán kellett a versenyzőknek bizonyítani. Ebből is Wéber vizsgázott a legjobban, így nyert Brachna és Kiss előtt. Meglepetésre Rácz István csak a hatodik lett, mivel Hatvani Bálint és Zengő Zoltán is megelőzte.

Forrás: [origo]

Seat Leon Szuperkupa VII. futam ideiglenes eredmény:
1. Wéber Gábor (Zengő Motorsport Kft.) 5:33,547 perc
2. Brachna Dávid (Warm Up) 5:36,035 perc
3. Kiss Norbert (IMC Motorsport Egyesület) 5:37,409 perc
4. Hatvani Bálint (Kecskeméti Motorsport) 5:39,014 perc
5. Zengő Zoltán (Zengő Motorsport Kft.) 5:39,281 perc
6. Rácz István (Procar Motorsport) 5:40,945 perc

Wéber Gábor: Ezt a versenyt nagyon szeretem, és gondoltam, idén is szoros lesz a verseny Norbival. Az első felfutásban taktikailag rontott, hátulra vizes gumit rakott fel, én pedig három másodperccel vertem, ami egyébként nem lett volna reális. Én is jó időt mentem, magam is meglepődtem, mennyire gyors a Seat ezen a pályán. Az esőnek nem örültem, mert a Dáviddal szembeni majdnem két másodperces előnyömet szárazon simán meg tudtam volna tartani. Sokat gondolkodtunk, de végül nem raktam fel slicket erre a félig száraz, félig nedves pályára, a rajtrácson aztán láttam, hogy mindenki vizes gumival megy. Norbival és Dáviddal ugyanazt mentük a második körben, mint az elsőben, maradt ugyanaz a különbség.

Kiss Norbert: A reggeli edzések során a félig nedves, félig száraz pályán nem sikerült felépítenem az önbizalmamat. Ezután egy merész húzással előre száraz, hátra pedig vizes gumit raktunk fel, de ennek az lett az eredménye, hogy még nehezebb lett vezetni az autót. Az idény első felével elégedett vagyok, jó kis futamokat tudtam nyerni, és még vezetem a bajnokságot. Holnapra összeszedjük magunkat, és remélem, sikerül visszavágni.

Hatvani Bálint: Negyedik lettem, s bár dobogós helyezésre számítottam, ennek is örülök. A bajnokságban feljöttem a harmadik helyre, és szerintem holnap tudok még gyorsulni.

Rácz István: Ez a versenye nem sikerült annyira jól, mint az előző. Úgy éreztem végig, hogy jól megyek, mégis kevés lett. Valószínűleg túl lassú vagyok, de az okát nem tudom. Az esőnek még örültem is, de úgy látszik, a többiek is szeretik, nagyon jól mentek. Holnap szeretnék mindenképpen dobogós lenni.

Zengő Zoltán: Nagyon örülök, hogy az elsőkkel tudtam menni ezen a vizes pályán, csak két másodpercet kaptam tőlük. Kicsit megint átléptem az árnyékomat, felhőtlenül boldog vagyok. Ezek a piszok fiatalok még mindig nagyon gyorsak, de próbálok felfejlődni hozzájuk. Hatvani Bálinttól a második felfutásban már csak egy tizedet kaptam.