Audi A3-as kabriók Győrből

Vágólapra másolva!
Egy vadonatúj modellel bővül a győri Audi-gyár termékskálája: az év végétől elkezdődik az A3-as kabriók összeszerelése - közölte Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke, Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után pénteken.
Vágólapra másolva!

Rupert Stadler elmondása szerint az Audi 3 nyitott tetős változatát ez év végén mutatják be a nyilvánosságnak, míg piaci bevezetése 2008 tavaszán várható. "A döntés, hogy az új autót Győrben szereljék össze, nem volt nehéz, mert a jól képzett munkások, a versenyképes költségszerkezet is vonzóvá tette a telephelyet" - tette hozzá az Audi AG igazgatótanácsának elnöke, aki egyelőre nem tudta megmondani, hogy jövőre hány Audi 3 Cabriolet hagyja el a győri gyártósort, mivel a gyártást elsősorban a kínálattól teszik függővé.

A gyártókapacitás bővítésének bejelentésénél ott volt a miniszterelnök is, aki kiemelte, hogy "az Audi Hungária egy igazi sikertörténet, és a magyar ipar egyik zászlóshajója. Az Audi motor- és szerszámgyártás, a jármű-összeszerelés és a fejlesztési központ jelenléte alapvetően határozza meg a magyar ipar jövőjét". Gyurcsány Ferenc arra is kitért, hogy a német autógyár 2011-ig jelentős, "két számjegyű millió eurós" beruházást tervez Magyarországon, amelyhez a magyar kormány a szokásos beruházási támogatást nyújtja, ám a részleteket csak szeptemberben hozzák nyilvánosságra.

Az Audi Hungáriánál 1998-ben kezdődött a járműgyártás a TT összeszerelésével, amiből azóta több mint 300 ezer készült el. Az idén több mint 50 ezer járművet - TT-t és Roadstart - gyártanak Magyarországon. Az Audi Hungária 2006-ban összesen 1,893 millió motort és 23 675 járművet gyártott, 11,8 százalékkal, illetve 92,4 százalékkal többet, mint az azt megelőző évben. A magyar társaság tavaly 5,031 milliárd eurós árbevételt ért el, ami csaknem ötödével haladta meg a 2005. évit.