Új BMW-modellek az évtized végéig

2007.05.22. 10:55

A Mini SUV mellett az X1-es BMW-vel, és egy egyelőre még ismeretlen, négyajtós modellel rukkol elő még ebben az évtizedben a bajor autógyártó.

Az utóbbi időben a BMW németországi dolgozói egyre hangosabban tiltakoztak a gyártó azon politikája ellen, hogy a különböző új modellek gyártását külföldi, legfőképpen USA-beli üzemekben végezzék. Ilyen jármű lesz például az amerikai Spartanburgban legyártandó új X3-as és az X6 crossover is. Most úgy tűnik a BMW kész hazai gyártósorainak felduzzasztására is. Egy név nélküli belső forrás Automobilwoche-nak adott nyilatkozata szerint a gyártó egy új négyajtóst tervez, melyet a bajorországi Dingolfingben található gyárában készítene el, emellett az X1-es megjelenése is valószínű

Nemsokára döntés várható a Magna Steyrt érintő kérdésekben is. Az osztrákok szerződése a jelenlegi X3 gyártására 2010-ben jár le, de most úgy tűnik, ők sem maradnak munka nélkül. A BMW-nél ugyanis tervbe vették a Mini szabadidő-autó változatának elkészítését, amely az X1 kategóriájában indulna harcba a vásárlók kegyeiért (http://aktiv.origo.hu/auto/20070322mini.html). Az egyre népszerűbb Minik iránti kereslet kielégítésére a jövőben a BMW-nek két választási lehetősége van: vagy a jelenlegi oxfordi üzemet bővítik ki hatalmas költséggel, évi 240 ezres kapacitásúra vagy a feladattal az eddig jól teljesítő Magna Steyrt bízzák meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKK