Tisztább Peugeot-ok jönnek

2007.04.17. 11:26

A kémfotóinkon látható és hamarosan érkező 308-as után, Frederic Saint-Geours Peugeot-elnök szerint a francia cég a "sportosabb, könnyebb és zöldebb" autók fejlesztésébe kezd majd.

A nyáron bemutatkozó, alsó középkategóriás 308-ast a reklámfilmje forgatásán sikerült lencsevégre kapnia egy szemfüles fotósnak. A képek alapján biztosra vehető, hogy a 207-eshez nagyon hasonlít majd a hűtőrács és a fényszórók formája. Hátulról már nem ennyire markáns a változás a 307-eshez képest, de itt is divatosabb lesz a kocsi, oldalnézetből pedig a sokkal meredekebben emelkedő övvonalról lehet majd felismerni a 308-ast. Ez a típus is megkapja a 207-esben bevezetett új, 1,6 literes benzines motorcsaládot, de a 2,2-es, dupla turbós, 170 lóerős HDi-t is meg lehet majd rendelni hozzá. Látható, hogy az autó már teljesen kész van, ezért nem biztos, hogy várnak a szeptemberi, frankfurti autószalonig a premierjével.

Forrás: [origo] Forrás: [origo] Forrás: [origo]


Frederic Saint-Geours Peugeot-elnök szerint e típus után könnyebb, sportosabb és környezetkímélőbb autókat kívánnak létrehozni. Szeptemberben várható döntés, hogy a Peugeot belevág-e az indiai és kínai piacra szánt, Dacia Logan-vetélytárs és egy 607-esnél is nagyobb négyajtós fejlesztésébe. A jövőben a francia gyártó gyorsabb modellváltásokat ígér, valamint azt, hogy a szintén PSA-konszernhez tartozó Citroëntől markánsabban elkülönül majd a modellpaletta. Végezetül Saint-Geours számos jelenlegi modelljük dízel-hibrid változatának bevezetését is tervezi 2010-re, de kizárta a benzin-hibrid modelleket, mivel azok nem rendelkeznek olyan jó gazdaságossági mutatókkal, mint gázolajat fogyasztó tárasaik.

Forrás: [origo] Forrás: [origo] Forrás: [origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK