Vágólapra másolva!
Egyre több jel utal arra, hogy a Ford kész megválni a Volvótól és úgy tűnik a BMW is a potenciális vevők között van. A svéd márka ezzel az Aston Martin után rövid idővel a második gyártó lehet, amitől megválik az amerikai óriás.
Vágólapra másolva!

Egy BMW-közeli forrás a Financial Timesnak azt nyilatkozta, hogy bár a németek a hónap elején kikérték a márka legfrissebb pénzügyi jelentéseit és most is a márka jelenlegi helyzetét vizsgálják, nem valószínű, hogy megpróbálkoznak a felvásárlással. A meg nem nevezett forrás szerint a BMW-nél úgy vélik, hogy a Volvok semmi olyat nem képesek nyújtani a bajoroknak, amivel már most ne rendelkeznének.

Más jelentések szerint a svéd Nordic Capital teheti rá a kezét a márkára, hogy az újra teljesen svéd tulajdonba kerüljön. A Volvo eladását korábban kizáró Alan Mullaly Ford vezérigazgató nemrég már azt nyilatkozta, hogy "semmi sem szent", amikor a az amerikai autógyártás talpra állításáról van szó. Ezt nemrég az Aston Martin is megtapasztalhatta, miután a márkát az amerikaiak még tavasszal eladták a Prodrive-nak.