Ferrari-karaván Budapesten

Vágólapra másolva!
A Ferrari-gyár hatvanadik évfordulója alkalmából rendezett stafétaváltó menet tegnap Budapestre érkezett. A Ferrari 60 Relay elnevezésű interkontinentális túra januárban indult Abu Dhabiból, és ötven országon áthaladva június végén ér el Maranellóba.
Vágólapra másolva!

Nem mindennapi autókaraván okozott fennakadásokat csütörtök délelőtt a fővárosban, ugyanis rendőri felvezetéssel közel negyven Ferrari tette tiszteletét Budapesten. Az évfordulós ünnepségek magyarországi programja keretében a világkörüli stafétaváltó, a Ferrari 60 Relay Tour csütörtökön délelőtt a Hősök terén, a Szépművészeti Múzeumnál gyülekezett, majd bejárta az Andrássy út - Roosevelt tér Magyar Tudományos Akadémia - Budai Vár - Bródy Sándor utca, Olasz Kultúrintézet útvonalat. A karaván a Hősök terén és a Roosevelt téren tartott pihenőt, nem kis felfordulást okozva a járókelők és az autósok között.

A Ferrari 60 Relay Tour január 28-án indult Abu Dhabiból, abból a közel-keleti országból, ami a Ferrari részvények 5 százalékát birtokolja, és ahol két év múlva felépül az olasz sportautógyár 600 millió dollárba kerülő, 250 ezer négyzetméteres élmény- és vidámparkja. A rendezvényen résztvevők egy platinával és gyémánttal díszített hengert visznek végig a világon, amin a Ferrari hatvan legemlékezetesebb autója látható. Ázsia, Ausztrália, Dél - és Észak Amerika után érkezett Európába a főleg vörös autókból álló hadtest, amelyben az állandó résztvevőkhöz minden országban csatlakoztak a helyi Ferrari-tulajdonosok is.

Forrás: [origo]

Az olasz autógyár 60. születésnapja alkalmából korábban egy pályázatot írt ki a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Moholy-Nagy Művészeti egyetem 20 és 30 év közötti hallgatóinak az Olasz Kultúrintézet, Piemonte tartomány és a Ferrari magyarországi képviselete, a Warm-Up Kft. A zsűri 60 munkát választott ki, és az alkotásokat a Művészet, design, technológia című kiállításon mutatják be az Olasz Kultúrintézetben. Bakos András, a Magyar Képzőművészeti Egyetem ötödéves hallgatója nyerte az egymillió forintos fődíjat, akit a stafétaváltó végén Maranellóba, a Ferrari autógyár központjába várnak, hogy részt vegyen a június 21. és 26. között tartandó születésnapi zárórendezvényeken. Az észak-olaszországi kisvárosban jótékonysági árverést tartanak beteg gyerekek javára, és a fiatal magyar művész munkája is kalapács alá kerül. Arnaldo Dante Marianacci, az olasz intézet igazgatója bejelentette, hogy a budapesti tárlat teljes anyagát júniusban bemutatják Torinóban is.

Forrás: [origo]

A stafétaváltó ideje alatt ezen kívül minden ország, egy rá jellemző ajándékot ad szimbolikusan a karavánnak, ezeket a helyi olasz nagykövetségek gyűjtik össze és küldik el a római Palazzo della Farnesina részére, ahol kiállítják, majd szintén elárverezik őket jótékonysági célra.