Vágólapra másolva!
Számos újdonsággal készül a Kia a Genfi Autószalonra. A Cee'd kombi változata mellett egy teljesen új tanulmányautó, és a Rio hibridváltozata is debütál.
Vágólapra másolva!

A Kia rendületlenül ontja az újabbnál újabb ötleteket, amelyből a legmeglepőbb a Rio hibrid változatának megjelenése. Az autót már tavaly be akarta iktatni modellpalettájába a koreai gyártó, de az akkori devizaárfolyamok nem tették ezt lehetővé. Most Svájcban kerül a nagyközönség elé az 1,4 literes 90 lóerős benzin- és 12 kW-s elektromos motorral rendelkező Rio hibrid. A hasonló autókhoz képest olcsónak számító modell a vékonyabb pénztárcával rendelkező vásárlók számára is elérhetővé teszi az egyre elterjedtebb környezetbarát technológiát és a jövőben több autógyártót is a megfizethető hibridek fejlesztésére sarkalhat.

A nagy autógyártókhoz hasonlóan a Kia is rendelkezik egy környezetkímélő modellek kifejlesztését támogató programmal. Ennek keretében a Kia a Koreai Környezetvédelmi Minisztériummal együttműködve még ebben az évben 4000 darab hibrid Rio utcai tesztelését kezdi meg.

Forrás: [origo]

A Genfi Autószalon másik újdonsága a cee'd kombi változata lesz, amely tovább növelheti a nagyon sikeres új modell népszerűségét hazánkban. A tervek szerint később jön a kabrió változat is, ennek kapcsán mutatják be az új excee'd néven megjelenő tanulmányautót, amely a gyáriak szerint "szemlélteti az európai tervezőközpontjaiban rejlő lehetőségeket."Az újdonság a később megjelenő sportosabb háromajtós modellre épül, amelyből kihoztak szinte mindent.

Forrás: [origo]