Első képek az új Maserati GranTurismoról

Vágólapra másolva!
Megjelentek az első hivatalos képek a Genfi Autószalonon bemutatandó Maserati GranTurismoról. A Pininfarina által tervezett kétajtós sportkocsi leginkább egy átdolgozott Quattroporte-ra hasonlít.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]Forrás: [origo]


A GranTurismo - mely a Coupe típus következő generációja - a korábban megjelent vázlatoknál határozottan visszafogottabb karosszériával rendelkezik, de még így is kellően sportos megjelenésű. A GranTurismo legnagyobb vetélytársai a Jaguar XK és a BMW 6-os. Az új modell ezekkel megegyező teljesítményt nyújt, de riválisaival ellentétben hátsó ülései is megfelelő méretűek, belsejének kialakítása pedig még azoknál is igényesebb..

Természetesen a sportosság is fő szempont volt, így az új modell a Quattroporte 4,2 literes, V8-as 400 lóerős motorját kapta meg, amelyet a későbbiekben egy MC típusnevű 4.7 literes, 470 lovas egység is követhet. Az autó súlyelosztása 49:51, ami már önmagában is garancia a megfelelő vezetési élményre. Az előző generáció méreteit jóval meghaladó új típusból valószínűleg készül majd vászontetős Spyder, illetve tradicionálisabb keménytetős kabrió is.

Forrás: [origo]