1000 lóerős könnyűsúlyú sportkocsi

Vágólapra másolva!
Egy igazi Veyron-gyilkos sportkocsit készít az amerikai Hennessey Performance. A Venom GT tanulmány 1000 lóerővel repül, de emellett 680 kilóval könnyebb riválisánál.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Az adatok alapján egy utcai versenyautó lesz

A Hennessey-nek nem ez az első bivalyerős szupersportkocsija. Korábban a cég a Viper Venom elnevezésű modelljével hívta fel magára a figyelmet, amely 1000 LE-s teljesítményre húzta fel az amúgy sem gyenge viperát. Valószínűleg a Venom GT sem fogja hidegen hagyni az autórajongókat, sőt ez is egy igazi csúcsragadozónak ígérkezik. A kocsi megkapta a Viper Venom 1000 lóerős ikerturbós V10-esét, melyet egy könnyűfém karosszériával párosítanának, így az autó tömege az ígéretek szerint mindössze 1225 kilogramm lesz. Ez azt jelenti, hogy Venom GT úgyanolyan erős lesz, mint a GBugatti Veyron, de 680 kilogrammal könnyebb. Ez már önmagában garancia arra, hogy jobb lesz, mint Veyron. A gyártó ígéretei szerint az 1,225 kg/lóerős aránynak köszönhetően a Viper Venom 2,5 másodperc alatt eléri a 100 km/órás sebességet, de álló helyzetből 300 km/órára való gyorsulása is csupán 14 másodpercet vesz igénybe. A Hennessey szerint a Venom GT teljesebb, emlékezetesebb vezetési élményt nyújt a Bugatti Veyronnál.

A Lotus Elise eleje nyilvánvalóan inspirációként szolgált a hátsókerék-meghajtású Venom GT-hez, melyből megfelelő érdeklődés esetén két változatot készíthet a gyártó. Az első valamikor 2009-ben jelenhet meg.