Megérkezett Talma

Vágólapra másolva!
Kedd délután landolt Talmácsi Gábor gépe Ferihegyen. A Bancaja Aspar csapat magyar versenyzője hétvégén a 125-ös géposztályban szerzett gyorsaságimotoros-világbajnoki címet.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI

Talma szerint a dicsőség az egész csapatot illeti

Az MTI jelentése szerint több ezer, kollégáink tájékoztatása szerint több száz rajongó fogadta Ferihegyen Talmácsi Gábort, a motorsport történetének első magyar világbajnokát, aki kedd délután, a valenciai szezonzáróról érkezett Budapestre.


Helyszíni riportunk

A szurkolók már jóval a gép leszállása előtt várták Talmát, ezalatt Böröczky József színművész és szakkommentátor szórakoztatta a megjelenteket. Beszélt a tömeghez Drapál Kata, az első magyar vb-futamgyőztes és azóta elhunyt Drapál János testvére is, egy nagy kivetítőn pedig a futamot lehetett újra végigizgulni. A szurkolók közül rengetegen magyar zászlókat, csengőket, dudákat, valamint transzparenseket hoztak, és "Talma" feliratú fekete-arany színű pólót viseltek. Talmácsi kezében egy 1-es rajtszámú sisakkal lépett tisztelői közé, és elmondta, nem ő egyedül a világbajnok, a dicsőség az egész csapatot illeti. közönség ezután elénekelte a himnuszt.

Forrás: MTI

Tömeg fogadta Talmácsit Ferihegyen. A rajongók egészen a sajtótájékoztató helyszínéig kísérték

Talma ezt követően a Kempinski szállodába ment, ahol sajtótájékoztatót tart. A belvárosba vezető úton motoros rendőrök vezették fel a karavánt, a menet végéhez több szurkoló is csatlakozott. A kocsisorban egy "Gratulálunk Talmának, a leggyorsabb magyarnak - Talmácsi Gábor minden idők legeredményesebb magyar gyorsasági motorversenyzője" feliratú reklámtáblát szállító kisteherautó is haladt.

Ajánlat: Talmácsi Gábor honlapja az [origo]-n