Vadászrepülővel gyorsult a Lamborghini Reventon

Vágólapra másolva!
A Lamborghini kis példányszámban gyártott csúcsmodellje egy vadászrepülővel gyorsult a minap az olaszországi Ghedi 3 kilométeres kifutópályáján.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Itt még a Tornado van hátrébb, nem sokáig

Nagyon úgy néz ki, hogy napjainkban már divat lett abból, hogy minden komoly versenyautó és szuper sportkocsi tudását összemérik egy vadászrepülővel. Először a Forma-1-es csapatok találták ezt ki, de aztán szépen a sportkocsi gyártók is beálltak, így már többször beszámolhatunk arról, hogy egy sportkocsi mennyivel kapott ki egy repülőtől.

Ezúttal a Lamborghini új csodafegyvere, a Reventon állt ki egy vadászrepülő ellen egy olaszországi reptéren. Az LP640-re épülő modellt korábban már úgy kellett bemutatnunk, hogy a cég már közölte mind a 200 tervezett darabot eladták belőle. Ettől függetlenül azonban megszerették volna mutatni a Reventon potenciálját, ezért kihívtak egy Panavia Tornadot gyorsulni.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]


A Reventon vonalvezetését állítólag az F117-es, vagyis az első lopakodó formája ihletette



A 3 kilométeres kifutópálya első felében még a 3,4 másodperc alatt százra gyorsuló Reventon volt előnyben, később azonban az időközben felszálló Tornado beleerősített, így a Reventonon nem segített a 340 km/órás végsebessége sem.