Jeep-hibrid Detroitban

Vágólapra másolva!
A Jeep egy környezetbarát terepjáró tanulmányt mutat be a jövő januári Detroiti Autószalonon, amelyre természetesen minden amerikai gyártó kiemelten készül.
Vágólapra másolva!

A Chrysler-csoport elég erős tanulmányautó áradatot zúdít rá a Detroiti Autószalonon kilátogatóira, ugyanis minden márkája előjön valami különleges újdonsággal. A Chrysler ecoVoyagerrel próbál új irányokat mutatni az egyterű piacon, a Dodge a Zeo Concept 2+2 üléses sportos kupéjával rukkol elő. A Jeep ezzel szemben egy olyan terepjárót mutat be, ami hibrid meghajtást kapott.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]


Hibrid Jeep - ennek is eljött az ideje



A terepjárók manapság rengeteg támadást kapnak a környezetvédőktől, hiszen erre a kategóriára nem jellemző az alacsony fogyasztás, éppen ezért a károsanyag-kibocsátásuk is magas. Eddig csak a Lexus RX 400h-ja rendelkezett hibrid hajtással ebben a kategóriában, csak ezt nem lehetett kikezdeni. Most a Jeep is új irányba nyit, igaz egyelőre csak egy tanulmánnyal. A 2 üléses Renegade Hybridet először januárban a Detroiti Autószalonon mutatják meg a nagyérdeműnek, addig csak annyit lehet róla tudni, hogy majdnem 3,9 méter hosszú lesz, 2580 mm a tengelytávja. A Wranglerhez hasonlóan levehető a teteje és az ajtók is nyitottak, igazi ultramodern külseje lesz. A meghajtásról egy érdekes hibrid gondoskodik, ugyanis a lithium-ionos akkumulátorral szerelt elektromotor mellé egy a Mercitől származó BLUETEC dízelt párosítottak, aminek hatására állítólag a vegyes átlaga 2,1 liter/100 km lesz.