Frissül a Honda Legend

Vágólapra másolva!
Jövő nyár közepére tervezi szedánjának átfogó frissítését a Honda. A pontos változtatásokról még keveset tudni, de a Legend valószínűleg kívül-belül megújul majd.
Vágólapra másolva!

Egyesült Államokban Acura RL néven futó autó frissítésére azért van szükség, mert a zászlóshajó eladásai a tengerentúlon egyre gyengülnek. A Honda két lehetőség előtt áll. Vagy végignézi, ahogy az RL-nek leáldozik, vagy minél hamarabb megoldást talált a vásárlói kifogásokra. A változtatásokról eddig az amerikai márkakereskedőket értesítették, akik elmondták a ráncfelvarrás leginkább az autó elejét és hátulját érinti. A külső változtatások igénylése mellett az árusok további két kéréssel fordultak a japánokhoz. Először is mindenképpen szükségesnek tartják, hogy a típus modellválasztéka egy turbótöltős vagy egy erős V8-as erőforrással bővüljön, másrészt az utastér kialakításán is változtatni kell, jelenleg ugyanis nincs elég hely a hátul ülőknek.

Azt természetesen nem tudni, hogy a Honda meghajlik-e a kívánságok előtt, de valamit mindenképpen lépnie kell. Az autó eladásai 2004-es bevezetése óta folyamatosan csökkenek, tavaly őszhöz képest idén 47,5 százalékkal kevesebb Legend talált gazdára. Valószínűleg nagy szerepe van, hogy ebben a szegmensben a közkedvelt autók általában hátsókerék-meghajtással és nyolchengeres motorral rendelkeznek, míg az összkerék-meghajtású Legend, maximum hathengeres motorral kapható. Európában elsősorban az jelenthet gondot a modellnek, hogy nincs belőle erős turbódízel motorral felszerelt változat, márpedig errefelé meg ez a trend. Kíváncsian várjuk, hogy a modellfrissítés erre megoldást talál-e?