Nem túl elegáns csata a Suzuki Kupában

Vágólapra másolva!
A suzukisok utolsó előtti versenyfutama a vártnál némileg agresszívebb csatát hozott, aminek a végén az egyik bajnoki éllovas a pálya mellett végezte. Assenbrenner Tibor nyert.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Az előzetes várakozásoknak megfelelően óriási küzdelmet hozott a Suzuki Kupa szombati futama. Már az időmérőn elkezdődött a gigászi küzdelem, a bajnokság két éllovasa mindössze 11 ezreddel végzett egymás mögött, ezúttal Szobi Balázsé lett a pole. A második Pantl Péter azért sem lehetett nyugodt, mert a harmadik Farkas Lászkó is csak 4 századot kapott Szobitól, sőt a negyedik Szelényi Alfréd is mindössze 2 tizedre volt. Erre lehet azt mondani, hogy gyönyörű kezdet, azonban a folytatásban egy kicsit por került a gépezetbe.

Előbb Farkas autója halt meg mindjárt a rajtnál, majd az első körökben Szobi tartotta fel a mezőnyt, néha nem éppen szabályba illő eszközökkel. A második Pantllal többször is koccantak, aminek a végén Pantl-t büntették meg, de ezt már nem tudta letölteni, ugyanis az időközben kialakuló Szelényi - Szobi roncsderbinek ő lett az áldozata. A két fiú először a 12-es kanyarban "talált" egymásra, majd a kettes kanyar felé az egyenesben addig lökdösték egymást, amíg Szelényi beleforgott Pantl hátsó felébe, amitől Pantl feladni kényszerült a versenyt. Mindezt úgy, hogy a bajnoki elsőségért küzdött.

A verseny végén érdekes módon senki sem kapott büntetést, a Szelényi és Pantl erősen tört autója sem adott okot egy kis vizsgálódásra. Az ügy azért is érthetetlen, mert itt nem a 222. hely, hanem bizony a bajnoki cím sorsa dől el, nem éppen korrekt feltételek mellett. A versenyt egyébként az egész adok-kapokból szerencsésen kimaradó Assenbrenner Tibor nyerte, aki látszatra nem volt gyorsabb az előbb felsorolt uraknál. Ja, és mellesleg a rajtnál neki is volt némi incidense Bobek Andrással. Hivatalosan Szelényi jött be másodiknak, Szobi pedig harmadiknak.

A bajnokság azonban ezzel sem dőlt el, hiszen Pantl kiesése azt jelenti, hogy most ezt a versenyét nullázza le, vagyis ha holnapra helyre tudják hozni az autóját, akkor ismét megküzdhet a bajnoki címért. Sportszerű küzdelmet fiúk!

Suzuki Swift Kupa XIII. futam ideiglenes eredmény:
1. Assenbrenner Tibor (Proex AMSE) 33:17,082 perc
2. Szelényi Alfréd (Proex AMSE) 7,614 másodperc hátrány
3. Szobi Balázs (Zengő Motorsport Kft.) 8,199 mp.h.
4. Csuti Viktor (Procar Motorsport) 15,847 mp.h.
5. Farkas Roland (BMW Team Hungary) 16,034 mp.h.
6. Laczkó László (Diamond Racing Team) 23,343 mp.h.

Assenbrenner Tibor: Izgalmas verseny volt. Nem vártam, hogy meg tudom nyerni a versenyt, a többiek folyamatosan jöttek rám. Nagyon vártam már a kockás zászlót, és örülök, hogy sikerült megszerezni a győzelmet.

Szelényi Alfréd: Talán az év legjobb versenye volt a mai, nagyon boldog vagyok, hogy másodikként fejeztem be a futamot. Taktikáztam, megvártam, amíg a fiúk megküzdenek egymással, kivárásra autóztam. Mikor láttam, hogy kicsit lassulnak a gumik miatt, akkor lendültem támadásba, és szerencsére sikerült megvalósítanom a tervemet.

Szobi Balázs: Az évem a Dakarral kezdődött, ahol voltak ugyan kemény szakaszok, de a mostani 28 perc tömény küzdelem még azokon is túltett. Soha nem volt még ilyen kemény versenyem! Egyetlen célom volt, hogy Pantl Petit mögöttem tartsam. Nagyjából sikerült is, de meglehetősen nehezen. Többször letértem az ideális ívről, levágtam őket, ezáltal lassabb is lettem. Az első négy autó húsz percig fej-fej mellett haladt, nehéz küzdelem volt. Sajnálom, hogy Pantl Péter kiesett, tisztességesen akartam vele megmérkőzni.