Szobi kettős győzelemmel a bajnokságot is vezeti

Vágólapra másolva!
Szobi Balázs hihetetlen hajrát mutat be a Suziki Swift Kupában, hiszen hegyiversenyes remeklése után az új pályán, a Pannónia-Ringen is duplázott, nem is akárhogy. Már a bajnokságot is ő vezeti.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

A Suzuki Swift Kupa egész évben igen nagy versenyeket produkált, a mezőny az új helyszínen sem cáfolt rá jó hírére. Itt a cliosokhoz hasonló parázs versenyeket láthatunk, azonban az élboly még több autóból áll. Szobi Balázs ezen belül különleges szerepet lát el, hiszen a Dakar-ralin még kamionnal induló Szobi először csak kóstolgatta a nagyokat, de aztán szépen lassan át is lépte őket. Először hegyiversenyeken kezdett villogni, majd a Hungaroringen is produkált egy-két jó részeredményt, de a nagytöbbség azt hitte, hogy test-test elleni küzdelemben még nem elég jó. Hát a Pannónia-Ringen alaposan rácáfolt erre, hiszen mindkét nap hatalmas küzdelemben utasította maga mögé a mezőnyt.

Szobi szombaton az első rajtkockából indulhatott, de a rajtnál beragadt egy kicsit és többen is megelőzték. Pantl Péter az élre állt, de Farkas László és Csuti Viktor szorosan a nyomában haladt, Pantl hibázott, így hátraesett. Szobi szépen zárkózott fel, amikor az ötödik helyen autózó Assenbrennner Tibor is egy helyet előre léphetett egy Pantl-féle elfékezésnek köszönhetően. Csuti és Szobi bemutatott egy-egy piruettet, így Farkas feljött a vezető helyre. Pantl újra erőre kapott, visszaelőzte Assenbrennert és Csutit is, így már a második helyen autózhatott. Ekkor elkezdett cseperegni az eső, így Farkas László fokozatosan belassult, Pantl az élre tudott állni, de ő is hibázott, végül Szobi futott be az első helyen, Farkas másodikként zárt, Pantl pedig a harmadik lett. Szelényi Alfréd szerezte meg a negyedik helyet, mögötte ötödikként Assenbrenner zárt, és Lendvai István lett a hatodik.

Suzuki Swift Kupa XI. futam hivatalos eredmény:
1. Szobi Balázs (Zengő Motorsport Kft.) 38:32,847 perc
2. Farkas László (BMW Team Hungary) 0,719 mp h.
3. Pantl Péter (Zengő Motorsport Kft.) 8,333 mp h.
4. Szelényi Alfréd (Proex AMSE) 20,031 mp h.
5. Assenbrenner Tibor (Proex AMSE) 28,201 mp h.
6. Lendvai István (Proex AMSE) 28,449 mp h.

Pantl Péter: "Nagyon jól elkaptam a rajtot, de aztán két komoly vezetői hibát is vétettem, beestem a kavicságyba, így visszacsúsztam az ötödik helyre. Aztán sikerült felkapaszkodnom, "bokszoltunk" egy kicsit, és három körrel a vége előtt újra vezettem. Sajnos aztán, elkezdett esni az eső, amit egy féktávnál nem vettem figyelembe, ismét a kavicságyból kellett visszajönnöm, így harmadikként végeztem."

Szobi Balázs: "A rajtom egyenlő volt a nullával, amit egy kis lökdösődés követett, így a harmadik helyről visszacsúsztam az ötödikre. Szerencsére, vissza tudtam tornázni magam az élre, ezt köszönhettem a 14 körnek, hiszen így volt időm. Nem bíztam benne, hogy megnyerem a versenyt, de nagyon boldog vagyok!"

Farkas László: "Tetszett, nagyon jó volt a verseny. Sokáig mentem elől, de tudvalevő, hogy a Zengősök sokat voltak lent tesztelni, így jobbak a beállításaik, tehát ők egy másodperccel gyorsabbak tőlem. Gondoltam, hogy meg fognak előzni, így én ennek a második helynek is nagyon örülök!"