Pénteken nyílik az első női autószalon

Vágólapra másolva!
Sokan a nőket csak negatív összefüggésben hozzák kapcsolatba az autókkal. A hétvégén elvileg kiderül, igazak-e a sztereotípiák.
Vágólapra másolva!

"A Nő 2007 - I. Budapesti Női Autószalon és Életmód Kiállítás fellebbenti a fátylat a nagy titokról; milyen autót és milyen közlekedést szeretnek, vagy szeretnének a nők. Lehet-e egyáltalán női autósokról beszélni, vagy csak a férfiak kreálták ezt a különbséget is - bizonyítva e területen is utolérhetetlen képességeiket? Mi számít egy nőnek, amikor autót akar venni? Valóban a színe alapján választ, vagy sokkal praktikusabb érvek döntenek? Egyáltalán vehetnek-e autót a nők, vagy nagy többségüknek "megmondják", milyen lesz az ő igazi autója?" Ezekre a kérdésekre keresi a választ a péntektől vasárnapig látogatható kiállítás a Hungexpón, az Őszi BNV társrendezvényeként.

A különlegesen feldíszített B pavilonban az ígéretek szerint több márka típusait állítják ki, mint a korábbi évek őszi szalonjain - annak ellenére, hogy egyetlen importőr sem jelenik meg, a márkakereskedők viszont az itthon kapható gyártmányok jó részét elhozzák. A négykerekűek mellett a szépségipar képviselői, divat- és ékszerüzletek is bemutatkoznak, a közlekedési parkban az Országos Baleset-megelőzési Bizottság szakemberei segítségével a legkisebbek is elsajátíthatják a biztonságos közlekedés alapjait. Bár nehezen hihető, hogy a férfiak unatkoznának egy autószalonon, külön férfimegőrző hivatott garantálni, hogy a hölgyek nyugodtan elmerülhessenek a technika világában.

Milyen lesz az első női autószalon? Mi is kíváncsiak vagyunk. Beszámolónkat szombaton olvashatják.