Bemutatkozik az Alfa 8C Spider

Vágólapra másolva!
A Genfi Autószalonon hull le a lepel minden idők legerősebb Alfájának Spider változatáról. A 450 lóerős roadsterből a kupéhoz hasonlóan 500 darabot fognak készíteni.
Vágólapra másolva!

A 8C Competizione kupé forgalmazása már megindult Európában, de igazán fontos szerepet 2008 közepétől játszhat az olasz márka történetében, amikor is az Alfa Romeo tíz év után visszatér az amerikai piacra. A öreg kontinensen 165 ezer eurós áron kapható kupé változatnál a most bemutatott Spider körülbelül 20 ezer euróval kerül majd többe. Szénszálas karosszériaelemeinek köszönhetően a kocsi csupán 1500 kilogrammot nyom, ami viszonylag jó értéknek számít a kategóriában. De az ülés is karbonból készül, ráadásul a sofőr alakjára, ez eddig csak a versenyautóknál volt általános. A kupéból ismert 4,7 literes, 450 lóerős, V8-as motorral 4,2 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet, végsebessége pedig 295 km/óra. A roadsterben meghagyták a kupéban használt hatfokozatú, szekvenciális váltót, a Brembo kerámia fékrendszerét és az önzáró differenciálművet is. Az elektromos mozgatású vászontetőt két rétegből varrták össze, melyek közül a belső hangszigetelő.

A 8C Competizione nyitott tetős változatát 2006-ban Magyarországon is megcsodálhattuk és meg is bizonyosodtunk róla, hogy legalább annyira mutatós, mint a fix tetős kivitel. Ahogy a kupéból, a Spiderből is mindössze 500 darab készül, ezzel garantálja az Alfa Romeo a sportkocsi exkluzivitását. Minden egyes autót kézzel fognak összeszerelni a Maserati modenai gyárában.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]