Első vázlatok az új Ford Fiestáról

Vágólapra másolva!
Megjelentek az első képek a Ford új kisautó tanulmányáról, melyet élőben először Frankfurtban csodálhat meg a nagyközönség. Bár jelenleg mindenki csak az új Fiestaként emlegeti a járművet, lehet, hogy egy teljesen más név alatt jelenik meg.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban hírt adtunk a Ford következő kisautója nem biztos, hogy Fiesta néven jelenik meg. Az autó hivatalos vázlatait és egy német magazinból származó képeit elnézve ez nem meglepő, hiszen az igencsak konzervatív megjelenésű Fiestával szemben ez az új tanulmány meglehetősen sportos külsővel büszkélkedhet. A korábbi találgatásoknak megfelelően a Martin Smith (új Zafira és Corsa) vezetette tervezőgárda által megálmodott jármű sokban hasonlít az új Mondeohoz és a szintén Frankfurtban debütáló Kuga szabadidő-autóhoz.

Az autó szériaváltozatát jövő tavasszal Genfben mutatják be, a márkakereskedésekbe pedig 2008 közepén érkezik meg. Mivel egy igazi világautóról van szó a Mazda2 padlólemezét használó jármű Európa után az Egyesült Államokban, Dél-Amerikában és Ausztráliában is elérhető lesz, karosszériáját pedig mindig az aktuális piac igényeihez igazítják majd. A "Kinetic Design" elnevezésű dinamikus tervezési filozófia jegyében készülő modell számos jövőbeli Fordnak, többek közt az új Kanak szolgálhat alapul.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]