Új négyajtós VW kupé a láthatáron

Vágólapra másolva!
A Volkswagen is be akar állni az új divatirányzatba, és egy CC kódnevű négyajtós kupé tervezésébe kezdett. A modell valószínűleg a jövő januári Detroiti Autószalonon jelenik meg,  alapáron körülbelül 30 000 euróba kerül majd.
Vágólapra másolva!

A Mercedes-Benz a CLS-sel akkor divatot teremtett, amelyre talán még a stuttgartiak sem számítottak. A nagysikerű négyajtós kupé koncepció több márka tervezőinek a fantáziáját is beindította, sorra jönnek majd az ilyen modellek.

Most a Volkswagen állt elő egy ilyennel, sőt ez már nem is ötlet, hiszen 10 hónapon belül már elő is állnak vele. A CC kódnevű modell a Passat alapjaira épül, tehát ez sem egy kicsi kupé lesz. Az alapváltozatban a hírek szerint 160 lóerős 1,6 literes TSI motor dolgozik majd, amelyhez egy hatfokozatú manuális váltót párosítanak. De lesz nagyon sportos verzió is, hiszen a legerősebb verzióban egy 300 lóerős V6-os FSI motor kap helyet. Ez a modell összkerék-meghajtással és egy duplakuplungos váltórendszerrel fog rendelkezni, ára pedig nem kevesebb, mint 40 000 euró lesz. Természetesen a modern turbódízel motorral felszerelt változat sem maradhat el, ebben 2 iteres 140 lóerős turbódízel erőforrás szolgál majd, de a hírek szerint jönnek a közös nyomócsöves motorok, amelyre újabban állnak át.

Hogy a vásárlók olcsón is hozzájuthassanak az új modellhez, a VW a legtöbb hasznos kütyüt opcióként teszi csak elérhetővé. Túl magas ár esetén a kupé konkurenciát jelentene a 44 ezer eurós Audi A3-nak és talán túl drága is lenne az átlagos VW vásárlónak.

Forrás: [origo]