Vágólapra másolva!
A Toyota mintájára a Peugeot-t és a Citroent magában foglaló PSA csoport is azon gondolkozik, hogy egy új luxusmárkát hoz létre magasabb kategóriás autó számára.
Vágólapra másolva!

Újabb gyártó kezdett el azon gondolkozni, hogy új luxusmárkát hoz létre. A Toyota mintájára a PSA csoport is arra az elhatározásra juthat, hogy magasabb színvonalú autóit más márkanév alatt adja el. Az egész gondolatmenet arra alapul, hogy ezeket az autókat így szívesebben vennék a vásárlók, sőt más, nevesebb név alatt talán még többet is adnának érte.

A találgatások akkor indultak el, amikor Christian Streiff frissen kinevezett PSA-vezér a közelmúltban kijelentette, hogy a 30 százalékos költségcsökkentés mellett az évtized végéig még legalább 6 új modell piacra dobását is tervezik Az is szóba került, hogy a Peugeot újra megpróbálkozna az amerikai piaccal, ami mindig is húsos falatnak számított. Ott pedig minden bizonnyal jobb előjelekkel indulna egy másik néven.

A hírek szerint a márkanév is megvan, ugyanis a második világháború idején még ismert Panhardot akarják újra feléleszteni. A Panhard egészen 1967 készített közúti autókat, azóta azonban már csak könnyebb harci járműveket gyártanak. Ezzel kapcsolatban azonban felmerültek kétségek, hiszen nehéz lesz bevezetni a mai vevőkör számára már ismeretlen új nevet.