Folytatódik Bárkovics Zoltán győzelmi sorozata

Vágólapra másolva!
Bárkovics Zoltán nyerte a cliósok első versenyét a Material Kupán a Hungaroringen, ezzel folytatta az Orfűn megkezdett győzelmi sorozatát. A második Vida János, a harmadik pedig Michelisz Norbert.
Vágólapra másolva!

Igen érdekes versenyt hozott a Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa első versenyfutama a Material Kupán. Az élről Michelisz Norbert kezdte meg a versenyt, akinek ezt a pozíciót a rajtnál meg is tartotta, azonban mégsem lehetett oka az örömre. Korai rajt miatt boxutca áthajtásos büntetést kapott, így visszaesett a negyedik helyre, amit csak harmadikra sikerült mérsékelni.

A versenyt az a Bárkovics Zoltán nyerte, aki az orfűi dupla győzelemmel érkezett meg a Hungaroringre. Bárkovics előbb egy jó rajttal maga mögött hagyta a második helyről rajtoló Vida Jánost, majd megelőzte a még jobb rajtot elkapó Vizin Tamást. Ezek után már csak arra kellett figyelnie, hogy az őt üldöző Vidát ne eressze közel magához, ami sikerült is. A nap egyik legboldogabb embere minden bizonnyal Jeremy Halford volt, aki negyedik lett, ezzel megszerezte élete legjobb clios helyezését.

Forrás: [origo]

Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa V. futam végeredmény
1. Bárkovics Zoltán (Proex AMSE) 31:41,950 perc
2. Vida János (Zengő Motorsport Kft.) 1,796 másodperc hátrány
3. Michelicz Norbert (Zengő Motorsport Kft.) 10,399 mph
4. Jeremy Halford (GFS Racing Team) 23,593 mph
5. Kontra György (Zengő Motorsport Kft.) 24,327 mph
6. Molnár Zoltán (GFS Racing Team) 25,994 mph

Bárkovics Zoltán: Láttam, hogy a Norbi gyorsabb, de vigyáztam a gumikra, és a kocsira. Az autó kiválóan működött, a gumijaim lehettek volna jobbak, de talán holnapra jobb lesz.

Vida János: Elég rosszul rajtoltam, ezért visszaestem a negyedik helyre, nem akartam senkit sem bántani. Aztán nagy nehezen sikerült Vizin Tomit leelőznöm, Norbit pedig megbüntették. Mentem Zoli után, ici-picit gyorsabb voltam, de tudtam, hogy ha utolérem, akkor sem történik semmi, kilökni nem akartam, így bejöttem másodiknak.

Michelisz Norbert: Ügyetlen voltam, igaz belülről nem éreztem, de azt mondják, hogy beugrottam a rajtba, és büntetést kaptam. Igazából nem vagyok túlzottam csalódott, mert versenyben gyorsabb tempót tudtam, tudok menni, mint a többiek. Talán, ha holnap odafigyelek, jobban megyek!

(A cikkben szereplő Vida János az origo autós rovatának munkatársa.)