Ferraris tervező érkezik az Alfához

Vágólapra másolva!
A Ferraritól érkező Frank Stephenson lett az Alfa Romeo új főtervezője. A szakember korábban a BMW-nél is megfordult, az olasz sportautógyárnál pedig ő felelt az F430 és a 612 Scaglietti végső formatervéért.
Vágólapra másolva!

Stephenson mostantól a Fiat főtervezőjének nemrégiben kinevezett, volt Pininfarinás Lorenzo Ramaciotti közvetlen beosztottja lesz. Ezzel a 47 éves, marokkói születésű Stephenson az Audihoz távozó Wolfgang Egger helyét veszi át az Alfa Romeo design központjában. Egger értékes veszteség a Fiatnak, hiszen olyan autók kerültek ki a keze alól, mint a jelenlegi Alfa 159 vagy a 8C Competizione, de valószínűleg az előző BMW X5-öt és Minit tervező Stephenson legalább ilyen jó teljesítményre lesz képes új munkahelyén.

Első feladata az új Alfa 149 végső simításainak elvégzése lehet, aminek alapformája már biztosan kész van, mert a Fiat már két év múlva az utakon szeretné látni a kisautót. Ezek után jöhet a szintén háromajtós, Fiat Grande Punto alapokon nyugvó Fiat Junior, majd az Alfa új zászlóshajójának szánt 169, és még az is lehetséges, hogy egy Alfa szabadidő-autó terveit is el kell készítenie.