Tesztelték a VW új szabadidőautóját

Vágólapra másolva!
Néhány újságíró már kipróbálhatta a VW Tiguan nevű szabadidőautójának néhány prototpíusát. A modell hivatalos bemutatója a szeptemberi Franfurti Autószalonon várható, míg a forgalmazása jövő januárban kezdődik Magyarországon.
Vágólapra másolva!

A német autókonszern Namíbiába trombitált össze néhány autós újságírót, akik kipróbálhatták az új Tiguan néhány előszériás darabját. A modell koncepció változatát még tavaly év végén mutatták be Los Angelesben, míg a szériaérett kivitelről várhatóan idén szeptemberben rántják le a leplet a Frankfurti Autószalonon. A Tiguan műszaki alapjait a Golf/Touran/Golf Plus triótól örökli, így nem is meglepő, hogy a beltere - az eddig megjelent fotók alapján - szinte egy az egyben megegyezik a Golf Pluséval.

A motorháztető alatt ugyancsak jól ismert erőforrásokkal találkozhatunk majd, a takarékos TDI-k mellett, rendelhető lesz majd a Golf GT-ből ismert 1,4-es kompresszoros és turbós motor is, vélhetően 150 lóerős teljesítménnyel. Az összkerekes változatokban egy Haldex kuplung osztja el a motor erejét a négy kerék között a tapadási viszonyok függvényében, de az eddig megjelent hírek szerint lesz kizárólag fronthajtású kivitel is. Az újságírók által kipróbált négy autót egyébként Hyundai-nak álcázták, és a márkajelzéssel is machináltak egy kicsit, ám ez ne tévesszen meg senkit, forradalmi újdonságra nem kell számítani, a Tiguan külseje szinte egy az egyben meg fog egyezni a prototípuséval, leszámítva az irreálisan nagy felniket. A "bébi Touragként" is emlegetett modell forgalmazása a jövő év elején kezdődik Magyarországon.