Mindent tizedik motorost gyorshajtáson kaptak

Vágólapra másolva!
A hétvégén nagyszabású akciót tartott a rendőrség, amely során elsősorban a motorosokat ellenőrizték a Mátra útjain.
Vágólapra másolva!

A rendőrség tájékoztatása szerint kétszázhúsz ellenőrzött motoros közül 21 hajtott a megengedettnél gyorsabban a Mátra útjain megtartott hévégi ellenőrzési akció során. További 6 vezető jogosítvány nélkül ült motorra, 5 motor esetében pedig kiderült, hogy nem felel meg közlekedésben való részvétel alapvető műszaki feltételeinek sem, többnyire a lefutott gumi, vagy engedély nélküli átalakítás miatt. Az elsőbbség és az előzés szabályainak megsértése miatt négy motorost vontak felelősségre - közölte Meggyesfalvi Tamás őrnagy, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésbiztonsági Alosztályának vezetője.

Az elmúlt hétvégén a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal közösen nagy erőkkel tartott fokozott közlekedési ellenőrzést. Az akció elsődleges célja a Mátrában közlekedő segédmotorosok és motorosok teljes körű ellenőrzése volt.

Meggyesfalvi Tamás elmondása szerint a kanyargós mátrai út az ország minden tájáról Hevesbe vonzza a motorosokat. Közülük többen agresszíven, a közlekedési szabályokat durván megszegve veszélyeztetik a közlekedés más résztvevőit, illetve nagymértékben zavarják a helyi lakosokat és a pihenni szándékozó kirándulókat. Az elmúlt években nem múlt el hétvége, hogy ezen az útszakaszon ne történt volna személyi sérüléssel járó motorosbaleset. Egészen mostanáig, ugyanis az ellenőrzés idején nem történt baleset - mondta az alosztályvezető.