Az Opel leállhat a Signum gyártásával

Vágólapra másolva!
Gyenge eladási mutatói miatt valószínűleg felhagy a Signum gyártásával az Opel. Könnyen lehet, hogy a különös formájú limuzinnal együtt az Opel Tigra Twin Top is eltűnik a németek kínálatából.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt tizenkét hónapban a Signumból mindössze 8040 darabot sikerült értékesíteniük a kereskedőknek, ami messze elmarad a várakozásoktól. Ehhez jön még, hogy az Opel rüsselsheimi üzemének más típusok előállításához kapacitásra lenne szüksége, amit a Signum és a szintén elvárások alatti eladásokat produkáló Tigra TwinTop gyártásának leállításával érhetnének el. Ha ez megtörténik, hamarosan a németországi gyárban készülhet az új Vectra, az amerikai piacra készülő Astra Saturn Aura néven, és számos új Saab-modell is.

A Vectra 2008 második felében érkező következő generációja csak egy a General Motors 2011-ig megjelenő nyolc új európai típusa közül. Ezek közül még kettő érkezik az Opeltől, míg a Saab a vadonatúj 9-5-össel, a 9-3-assal és annak kabrió változatával készül. Továbbá lehetséges, hogy a Genfben látott Vectra kupé szériaváltozatát is elkészíti az Opel, ami a Signum halálával a német gyártó legnagyobb presztízsű modelljévé válhat.