Hétfőtől kapható a motoros matrica

Vágólapra másolva!
A 4 napos autópálya-matrica mellett a Pannon és a T-Mobile ügyfelei május 7-től sms-ben is megvásárolhatják a motoros, a heti és a havi autópálya-matricát.
Vágólapra másolva!

A három szervezet közleménye szerint a mobilos matricavásárlás során a gépjármű rendszámát és a matrica kódját kell elküldeni sms-ben a 8-100-100-as mobilszámra. A motoros matrica vásárlásához a rendszámot követően szóközt és a D1m üzenetet kell beírni, például ABC123 D1m, a heti matrica vásárlásához a szóköz után a heti szót, például ABC123 heti, a havi matricához a havi szót, például ABC123 havi kell megadni az sms üzenetben.

A T-Mobile és a Pannon összes, kártyás és számlás ügyfele előzetes regisztráció nélkül veheti igénybe a szolgáltatást. A matrica és az sms díján túl a mobiltelefonos vásárlás esetén kényelmi díj is fizetendő, amelynek összege négynapos matrica esetén 100 forint. A visszaigazoló sms-ek tájékoztató jellegűek megőrzésük nem kötelező, a mobilszolgáltatók rendszerei a tranzakciókat tárolják, így a vásárlástól számított öt évig is ellenőrizhetőek.