Új csapat a gyorsasági szakágban

Vágólapra másolva!
Forma-1-es istállókat megszégyenítő bemutatót tartott az újonnan alakult DHL Racing Team a Hungaroring boxutcájában. A csapat két kategóriában indít autót, Czollner Gyula a SEAT Leon Kupában, míg Szujó Zoltán a Suzuki Swift Kupában képviseli a céget.
Vágólapra másolva!

A csapat két kategóriában indít egy-egy autót. A pályaversenyzésben már rutinos rókának számító Czollner Gyula az idén rajtoló SEAT Leon Supercopában versenyez a hétvégén kezdődő gyorsasági idény során, míg az RTL Klub Forma-1-es közvetítéseinek másik állandó szereplője, Szujó Zoltán újoncként a Suzuki Swift Kupában áll rajthoz.

"Hatodik éve járom riporterként a Forma-1-es futamokat, itt az ideje, hogy versenyzőként is kipróbáljam magamat, és ne csak beszéljek az autósportról" - mondta Szujó, aki hozzátette, első idényét a tanulásra szánja, de egy pontot azért szeretne elcsípni a bajnokságban.

Forrás: [origo]

Czollner Gyula hetedik idényét kezdi a gyorsasági szakágban. Eddigi legjobb eredményét 2004-ben érte el, akkor a pontverseny 3. helyén zárt a Shell V-Power Racing Renault Clio Kupában.

"Össze sem lehet hasonlítani a két autót, a 300 lóerős SEAT Leon nagyon komoly versenygép, amelyen már egy-két Forma-1-es technológiai megoldás is megjelenik" - mondta el a kommentátor, aki futamgyőzelmet, és a bajnokság első három hely valamelyikének megszerzését tűzte ki célul. A SEAT-tal egyébként még csak ismerkedik a mezőny java része, hiszen az autók alig két hete érkeztek meg Magyarországra.

"Nagyon fontosnak tartom, hogy aktív szerepet vállaljunk a magyar sport támogatásában. Az autóverseny közel áll vállalatunk szellemiségéhez, mert ezeken a versenyeken, csakúgy mint a DHL életében, a csapatmunka, csapatszellem, a közös gondolkodás, az egymás segítése valamint a gyorsaság, pontosság, és a győzelem számít."- mondta Joe Böröcz a DHL Express Magyarország Kft. marketing és kereskedelmi igazgatója, majd hozzátette: " Az eredményesség, és a kiválóságra való törekvés az, amely mind az autóversenyzésben, mind pedig vállalatunk életében alapvető célkitűzés."- hangsúlyozta Joe Böröcz.

A DHL Racing Team szerepléséről különböző műsoraiban rendszeresen beszámol majd az RTL Klub, de a bajnoki futamok összefoglalóit is sugározzák a csatornán vasárnaponként jelentkező Magyar Autósport Magazinban.